USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Переговори Путіна й Лукашенка: про що домовилися

19 Грудня 2022 21:40
Президент Росії Володимир Путін провів переговори із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську. Домовлялися про зброю, газ та «спільне майбутнє».

Про це повідомляють пресслужби президентів Білорусі та росії, передає Громадське.

Лукашенко заявив, що на зустрічі обговорили весь комплекс питань білорусько-російських відносин та соціально-економічних питань.

Читати ще: Зеленський про візит Путіна до Лукашенка: Хто б до чого не схиляв Білорусь – це їм не допоможе

Так, Росія та Білорусь підписали міжправову угоду для вибудовування спільної системи планування у «Союзній державі». Попри це Путін заявив (на тлі повномасштабної війни в Україні), що у Росії «немає зацікавленості будь-кого поглинати». Лукашенко, своєю чергою, поскаржився на «тезиси із-за кордону».
При цьому лідер Білорусі заявив, що зараз фактично визначається майбутнє білоруського та російського народів: «Сьогодні можна однозначно констатувати: разом ми змогли не лише вистояти, а й знайти можливості для розвитку наших економік».

Так, Путін заявив, що Білорусь та Росія узгодили всі основні параметри в енергетиці, «у тому числі чутливі».

Лукашенко додав, що обговорювалося створення єдиного газового ринку. За його словами, Білорусь задоволена умовами ціноутворення на енергоносії на найближчі три роки.

Окрім того, Росія та Білорусь домовились про подальшу військову співпрацю. Так, Лукашенко заявив, що Росія передала Білорусі комплекс С-400, «Іскандер» та літаки зі «специфічними» боєприпасами. За його словами, ракетні комплекси від Росії вже поставили на бойове чергування.
Читати ще: Небезпечні «Полонези» і С-300: якою зброєю Лукашенко може допомогти Путіну у війні проти України

Лукашенко додав, що Білорусь та Росія домовилися вести підготовку екіпажів бойових літаків армії Білорусі, які вже переобладнані для можливого застосування боєприпасів повітряного базування зі спеціальною бойовою частиною. Окрім того, він поскаржився на напруження по периметру кордону, зокрема на заході.

Нагадаємо, до Білорусії Путін приїхав вперше із червня 2019 року. До цього із Лукашенком у Мінську зустрівся міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Лукашенко тоді заявив, що «військові Білорусі та росії готуються як єдина армія».

Під час цієї поїздки Шойгу також провів зустріч із міністром оборони Білорусі Віктором Хрєніним, за підсумками якої у міноборони рф заявили, що вносять зміни до російсько-білоруської міждержавної угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері. Що це за зміни, не уточнюється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 19 Грудня 2022 23:48
спільна у вас може бути тільки МОГИЛА
Читач Показати IP 20 Грудня 2022 22:07
Біба і боба——2 довбо…оба…Смерть москалям та їх поплічникам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus