USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Перехитрити не вдалося: волинські митники конфіскували партію сумнівної деревини у киянина

21 Листопада 2023 11:26
Волинські митники на посту "Ковель" врятували черговий вантаж деревини від бездумного та протизаконного експорту українського лісу.

Цього разу під час митного оформлення партії соснових дощок, як того вимагає законодавство, київський бізнесмен подав у пакеті товаросупровідних документів сертифікат про походження лісоматеріалів для здійснення експортної операції. Однак, як з'ясували фахівці управління боротьби з контрабандою разом із залученим експертом з лісотехнічного університету, з описаних у документі дерев можна виготовити лише половину завантажених в авто дощок. Походження решти – невідоме, повідомляє Волинська митниця.

За складеним протоколом ця решта, а саме 21 кубометр соснового обрізного пиломатеріалу вартістю 65 тисяч гривень, тимчасово вилучена на склад митниці.

Читати ще: Волинські митники вилучили в київського імпортера деревини на 300 тис. грн

Дії експортера мають ознаки порушення митних правил, що передбачено у ч. 1 ст. 483 Митного кодексу. Санкція статті передбачає конфіскацію товару та штраф у повному обсязі вартості предметів правопорушення.

Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus