USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Перемир’я тільки на папері»: українські бійці розповіли про щоденні обстріли бойовиків

6 Березня 2021 08:00
Українські бійці на Донбасі кажуть, що вже кілька тижнів не чули про перемир’я. Бойовики, як і до липня минулого року, відкривають вогонь чи не щодня. Здебільшого, б’ють, коли темно, щоправда, досі побоюються відкрито стріляти забороненим калібром.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Восени і навесні воювати на Донбасі дуже незручно, бо до позицій треба ще дійти по багнюці, про те, щоб бігти, взагалі мова не йде. Суміш глини з піском бійцям іноді дошкуляє більше, ніж бойовики, бо після кількох годин на посту, ще стільки ж часу потрібно, щоб відмити взуття.

Але бігати окопами доводиться, бо ворог стріляє тут щодня.

«Перемир’я – це тільки на папері і по телевізору», – каже військовослужбовець ЗСУ.

Тільки-но впадає темрява, бойовики відкривають вогонь одразу з кількох позицій. Відстань до противника тут до трьох сотень метрів. Бойовики стріляють і намагаються вирахувати, де саме в окопах перебувають в цей час військові Збройних сил.

«Провокації створюють. Вилазимо, дивимося, а після провокацій по бійницям прицільно стріляють», – розповів боєць.

А в хлопців на це своя відповідь для російських найманців. Поблизу позицій вони повісили синьо-жовтий прапор. Старий від сильного вітру і постійних дощів став зовсім дірявий. Тож поміняли на новий. Його бойовикам звідси добре видно. Хлопці кажуть, хай дивляться і знають, чия тут земля.

Нагадаємо, що на Донбасі 5 березня підтримувані Росією бойовики обстріляли українські позиції. У результаті обстрілу поблизу Мар’їнки отримав поранення боєць ЗСУ. 1 березня у районі Водяного постраждало 9 українських військових:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus