USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Перерахунок пенсій через «Дію»: як оформити послугу

29 Листопада 2021 11:24
Для оформлення виплат від держави пенсіонерам більше не потрібно буде ходити в держоргани і стояти в чергах. Перерахунок пенсій проходитиме на порталі «Дія».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу Міністерства цифрової трансформації України Михайла Федорова.

«Для отримання цієї послуги ми максимально автоматизували процес, щоб скоротити кількість документів, полів для заповнення і час очікування», – написав він.

Міністр також уточнив, що відтепер, щоб оформити виплату від держави, бабусям і дідусям не потрібно ходити в держоргани і стояти в чергах.

«Тепер вони зможуть зробити це, не виходячи з дому, на порталі «Дія». Потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи і відправити заявку – і все. В умовах пандемії ці інновації допоможуть дорослим людям запобігти зайвим ризикам захворіти в чергах, а також збереже їх здоров’я або навіть життя», – резюмував Федоров.

Нагадаємо, на порталі «Дія» в тестовому режимі запрацює послуга зміни місця проживання онлайн майже для всієї України. Ця послуга стане доступна з 1 грудня.

Як ми писали, в Україні виплати для вагітних та породіль призначатимуть через портал «Дія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
військовий пенсіонер Показати IP 29 Листопада 2021 13:01
Що той міністр курить і навіщо він людям пил в очі пускає???Щоб отримати свою законну пенсію військовим пенсіонерам треба пройти сім кіл пекла,платити за суд,судитись з пенсійним фондом,передавати документи у виконавчу службу і чекати роками законних виплат.Законні пенсії не виплачують і не роблять перерахунки ще з 01.04.2019року,через що виникла велика заборгованість перед військовими пенсіонерами,яка сягає сотні тисяч гривнів і яку з кожним днем з"їдає інфляція.Скільки вже можна постійно брехати???
123 Показати IP 29 Листопада 2021 15:20
підтримую слова "військового пенса". Можна добитися лише через суд і не інакше. В пенсійний фонд пишеш заяву на перерахунок, тобі відповідь "іди туди не зная куди". Не держава а "шарашкіна контора".
клоун-ЗЕЛЕНСЬКИЙ до 123 Показати IP 29 Листопада 2021 22:00
ТОБТО ЙДИ НАКУЙ ПЕНСАК...
ОВС Показати IP 29 Листопада 2021 20:01
більшого бардаку як в пенсіях поліцейських я ще не бачив. Побачимо, як Дія подіє, якщо через суд і то важкувато справедливості добитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus