USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переселенка з Херсона відкрила в Луцьку аптеку та планує створити мережу на Волині

26 Січня 2023 08:09
Переселенка Ольга Осипенко відкрила місяць тому в Луцьку власну справу – аптеку. До обласного центру Волині жінка з родиною переїхала у квітні.

Як розповіла Суспільному, після евакуації певний час не розуміла, що робити далі.

До початку повномасштабної війни у її родини був бізнес із 13 аптек на території Херсонської області, який розвивали близько десяти років. Всі аптеки нині на окупованих територіях, та чи вціліли орендовані приміщення, переселенка, каже, не знає. У центрі Херсона в Ольги Осипенко залишилося власне житло.

У Херсоні її родина провела в окупації шість тижнів: із півторарічною донькою місяць жили під сходами у будинку сестри. Каже: там було найбезпечніше місце, тому з дому виходили вкрай рідко.
«Двічі на тиждень по їжу. І назад в хату. Страшно було. Скрізь окупанти ходять, на ринку ходять, спілкуються, до тебе прислухаються. Було дуже незручно. Було страшно за дитину, тому що вона маленька», – каже жінка.

Читати ще: «Обстріли змусили переїхати»: отоларинголог із Запоріжжя працює на Волині

Із бізнесом, що залишився в окупації, Ольга Осипенко попрощалася. Каже: найголовніше – це життя та хороші люди, які зустрічаються на шляху. Одна з таких – переселенка з Миколаєва Ольга Енгель. Зараз жінка працює завідувачкою в аптеці Ольги Осипенко. З червня живе у Луцьку, тут шукала роботу.
«Я працювала завідувачкою аптеки у Миколаєві. Спочатку в Центр зайнятості звернулася і сама шукала. І так збіглося, що ми зустрілися з Ольгою Олександрівною, вона мені запропонувала бути завідувачкою. Надає оптимізму в нашій такій складній ситуації», – додала переселенка.
Читати ще: Пацієнти з «ДНР», фільтрація та втеча через Росію: лікар, який переїхав на Волинь з окупованого Куп’янська, – про жахи «руского міра»

Як розповіла директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин, до них за час повномасштабної війни щодо пошуку роботи звернулися понад 2700 переселенців, із яких вдалося працевлаштувати 705 осіб. Додає: станом на 16 січня в пошуках роботи все ще перебували 334 людини.
Ольга Осипенко планує розширювати мережу аптек на Волині й до рідного Херсона поки не збирається. Інша Ольга хоче повернутися до Миколаєва, як тільки там стане безпечно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
з Луцька Показати IP 26 Січня 2023 09:56
Честь і хвала таким людям.
Анонім Показати IP 26 Січня 2023 22:58
Вражає вивіска при вході справа
Олександр Показати IP 28 Січня 2023 00:09
А в Луцьку мало аптек? Але,якщо в її аптеці нормальні ціни-чекаємо в Нововолинську... Ну,хоч такі,як в Польщі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus