USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ревізія на доступність: Луцьк та ще 7 міст перевірили на зручність для маломобільних груп

8 Жовтня 2019 09:55
Активісти перевірили декілька міст України на зручність для маломобільних груп населення. Зробили ревізію, зокрема, у Рівному, Луцьку, Черкасах, Запоріжжі, Кривому Різі, Білій Церкві, Очакові та Львові, пише канал 24.

Нагадаємо, у Луцьку на доступність для маломобільних верств населення перевірили центральний універмаг, зоопарк, замок Любарта, РЦ «Промінь», коворкінг та інші громадські заклади.

А у грудні 2019 року комфортні місця можна буде знайти на онлайн-мапі у мобільному додатку.

Найзручнішим виявилось місто Львів, хоча там є над чим попрацювати.

Напротивагу йому – Запоріжжя. За словами активістів, роботи там непочатий край, але інспекція вже дала перші результати. Наприклад, у Білій Церкві.

Ми були в центрі надання соціальних послуг, ми вранці прийшли у нас був захід по презентації проєкту, те як ми перевіряємо. Ввечері я захожу до вбиральні зачиняю двері, а там з'явився поручень один, дивлюся – дзеркало опустили, на сходинках контрасну стрічку наліпили, – розповів активіст Дмитро Щебетюк.

У кожному місті перевіряли держустанови та популярні заклади. Про проблеми повідомляли власникам та чиновникам. Якщо ті обіцяли вирішити чинні, то попередити майбутні взялись народні обранці. Вони ухвалили закон, який змінить будівельні норми.

За словами ініціаторки Олени Шуляк, міста дійсно незручні, адже досі все будували за радянськими нормами ще 50-60-х років та не враховували потреби маломобільних груп. Тепер ми будемо використовувати параметричний метод як у Європі, США та Канаді.

Дивіться відео про зручність у різних містах України:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus