USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перевірка громадського транспорту на Волині: скільки порушень зафіксували

29 Липня 2022 23:10
На автошляхах Волині відновили перевірки громадського транспорту. За п'ять днів поліцейські і працівники Укртрансбезпеки виявили 31 порушення серед більш як сотні оглянутих пасажирських автобусів.

Про це розповів спеціаліст відділу управління Укртрансбезпеки у Волинській області Артур Чапала, пише Суспільне.

29 липня проводили рейди на автодорозі Луцьк – Ківерці.

Під час однієї з перевірок зупинили водія маршрутки, який прямував у місто Вараш Рівненської області. Вона показала відсутність документів у водія на регулярні перевезення пасажирів, – зазначив Артур Чапала.
«Були відсутні документи, а саме: документ із замовником транспортних послуг та документ, що засвідчує сплату транспортних послуг. Відповідно було складено на власника транспортного засобу акт про порушення», – говорить працівник Укртрансбезпеки.

Згідно з українським законодавством, нерегулярні перевезення передбачають договір із замовником. Це можуть бути туристично-екскурсійні перевезення, організованих груп дітей тощо, – каже Артур Чапала. Подальше рішення щодо порушення розгляне начальник відділу держконтролю на транспорті в області.
Із рішенням водій автобуса Святослав Пилипюк погоджується не повністю. Каже: пасажири, які підсіли в автобус, їхали не в кінцевий пункт, як зазначив працівник Укртрансбезпеки в документі, а мали вийти дорогою раніше.

«Я не в праві їх везти в кінцевий пункт. Вони були вписані в договір, що мають право їхати з одного початкового пункту призначення в кінцевий», – зазначив водій.
Перевірили документи для перевезення також у водія рейсового автобуса Юрія Колтуновича. Чоловік каже: його завданням є забезпечення належного стану всередині автобуса, поверховий техогляд та, власне, рух за графіком. На день, зазначив водій, виконує один рейс – туди й назад – і проїжджає 400 кілометрів.

«Ми їдемо з прикордонної зони, там нас перевіряють. Нас на постах попросили, що якщо підозрілі люди будуть, то щоб ми фарами моргнули. Перевіряли документи для перевезення. З 2007 року цей автобус, його кожні 10 років потрібно переварювати, щоб він тримався купи», – каже водій.
Під час таких рейдів патрульні перевіряють дотримання правил дорожнього руху, технічний стан автомобіля, наявність пройденого передрейсового медичного огляду у водія та передрейсового огляду авто, – розповів начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Волині В’ячеслав Кирикилиця.

Основні порушення, які фіксують – це відсутність відповідних документів, порушення розкладу руху, зупинка в Луцьку на зупинках громадського транспорту, облаштування таксі без ліцензій. Як додав працівник Укртрансбезпеки Артур Чапала, чимало порушень виявляють не лише серед водіїв нелегальних пасажирських перевезень, але й серед перевізників і керманичів легальних рейсових автобусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олександр Показати IP 30 Липня 2022 07:55
введіть хоч якийсь контроль за оплату в маршрутках Луцька. Знову 30 процентів людей платить готівкою, а потім скажуть нерентабельно- підніимаєм ціни
Юра Показати IP 30 Липня 2022 12:43
Цього Славіка із Вараша давно треба взяти за жопу він уже так таксує років з 25 !Плюс приторговує талонами на паливо і на розлив не сплачуючи прицьому податків неяких !
Олександр Показати IP 30 Липня 2022 12:57
Сьогодні цей сами Святослав знову вже їздить .Ці штрафи для їх копійки ,хосаб бус на штрафмайданчик забралиб поки він не узаконить мвої перевезення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus