USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Перевізники пропонують збільшити вартість проїзду в луцьких маршрутках

22 Лютого 2021 16:15
Сьогодні відбулася робоча нарада за участю директора департаменту економічної політики Бориса Смаля, начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Володимира Степанова та перевізників, які обслуговують міські маршрути.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Борис Смаль зауважив, що метою зустрічі є питання припинення оплати за проїзд у маршрутних таксі готівкою. Попри попередні зустрічі та розмови, водії продовжують брати у пасажирів готівку. Це є порушенням умов договору і такого бути не повинно. Якщо перевізники не проведуть роботи зі своїми водіями і подібні випадки й надалі відбуватимуться, то з початку березня міська рада розриватиме з ними договори. Проводиться робота з перевізниками, які не працюють на міських маршрутах, щодо їх залучення до міських перевезень, але лише за умови готовності їх працювати згідно з умов договору, тобто без обігу готівки у автобусах.
«Контроль у громадському транспорті посилюватиметься, і контролери разом з працівниками департаменту муніципальної варти виявлятимуть осіб, які не оплачують за проїзд електронним квитком», - додав Борис Смаль.
Пропозицію окремих перевізників встановити вартість у 8 гривень для тих, хто платить готівкою, він назвав фактичною легалізацією обігу готівки в автобусах та відсутністю механізмів її контролю.

«До Луцької міської ради надійшло звернення від п’яти перевізників щодо перегляду тарифу на перевезення пасажирів у міських автобусах у бік збільшення. Надані відповідні економічні розрахунки. Ці звернення вивчатимуться. Проте до наданих документів є ряд запитань, адже розрахунки спираються виключно на дані перевезених пасажирів згідно з валідацією, тобто оплачених електронним квитком. Проте у них не враховано тих пасажирів, які оплачують проїзд готівкою. Ці суми ніде не фіксуються. Обіг готівки у міському транспорті неможливо проконтролювати, і це дає підстави перевізникам вчергове вимагати у міської влади перегляду тарифів. Через людей, які не бажають розраховуватися електронними квитками, постраждають усі лучани та гості міста», - розповідає Борис Смаль.

Наостанок зустрічі він наголосив, що виступає за те, аби перевізники могли мати прибуток, купувати новий транспорт, утримувати свої родини, платити податки та зарплати найманим працівникам, але вимагає дотримання умов договору щодо оплати проїзду електронним квитком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Да уж Показати IP 22 Лютого 2021 16:25
50 грн., не менше! Хай пішки ходять, а не на маршрутках їздять.
123 Показати IP 22 Лютого 2021 16:39
спочатку металобрухт привести в порчдок а тоді піднімати ціну.
Я в шоці Показати IP 22 Лютого 2021 16:50
За що??? За корито,вистелене рваним старим лінолеумом???? Мера на екскурсію по маршрутках!!! Терміново?????
O_o? Показати IP 22 Лютого 2021 16:55
Чому всі сидять в масках на підборіддях? Нарада проводилась у громадській будівлі... Притягніть усіх цих перевізників до адмінвідповідальності за порушення карантинних вимог!
я Показати IP 22 Лютого 2021 17:11
Для того, щоб перестали розраховуватися готівкою без отримання за це квитка від водія, потрібно ввести контроль більш дієвий і у такому випадку штрафувати не тільки того пасажира, який розрахувався готівкою, а й водія, який її отримав і квитка при цьому не видав. А то виходить так, що водій (а це те ж саме, що й перевізник, який таке дозволяє) залишаються як у приказці "моя хата скраю, я нічого не знаю..." А наявність квитка навіть при оплаті готівкою (у виняткових випадках) аж ніяк не свідчитиме про те, що пасажир "заєць".
Да до я Показати IP 22 Лютого 2021 18:05
і в такому випадку і перевізнику вставити, по саме нехочу. Бо як готівку брати то і водій і перевізник тут як тут. А коли встановити обгрунтований тариф з врахуванням всіх надходжень (сіті кард + готівка) так їх немає, плачуться бідосіки такі, по типу тарифи підвищуйте. А ху ху не хо хо?!
скептик Показати IP 22 Лютого 2021 17:44
влада разом із сіті-кардом не забезпечили достатню кількість пунктів продажу електронних карток. графіка руху транспорту ніхто не розраховує , тому часто возять повітря. вертаємось до старих вимог !. встановити касові апарати. 2. всі перевізники повинні перейти на білу бухгалтерію (загальна система оподаткування). ОТ ТОДІ будуть розказувати про рентабельність перевезень
Лучанка Показати IP 22 Лютого 2021 18:33
Спочатку хай приведуть до ладу транспортні засоби, а то дійсно деякі як корита з сильно пахнучими сидіннями. Гидно на них сідати.
К.лучанин Показати IP 22 Лютого 2021 18:40
Скільки вже можна говорити до міськради отут на сайті: ПОСТАВТЕ більше терміналів у різних районах Луцька на ЛЬВІвській(АТБ, СПАР) , на Красному, Кічкарівці і т.д. для поповнення карток. Не буде тоді у людей проблем з оплатою. Чиновники , ви повинні служити людям , а не люди вам! Ви живете за кошти платників податків! Постійно тут звинувачують пасажирів, може досить. А те що ціна проїзду буде зростати , так це їжаку зрозуміло, бо у перевізників маршрутки наполовину завантажені людьми відповідно до вимог карантину. Цікава річ, у Киеві маршрутки переповнені так як і метро і ніхто до водііїв не чіпляється. А в Луцьку водія (68років йому) який підібрав людей у мороз, оштрафували на 17тис. і ніхто за нього не вступився із водійського братства. Всім було байдуже- отака солідарність. Якби це було десь у іншій країні ( США, Італії і т.д.) то пів -країни страйкувало б.
Юра Рабон Показати IP 22 Лютого 2021 18:50
А може треба зменшити ціну проїзду??! Гівно вози вже переробилися? Графіків дотримуються? Смердючий металобрухт ще повзає по дорогах
Анонім Показати IP 22 Лютого 2021 19:12
Хотілка не злипнеться?
Luck Показати IP 22 Лютого 2021 20:06
Про що ви говрите, про які електронні квитки?!Для того що їх вводити, потрібно було зробити інфраструктуру для поповнення, видавати ці квитки з бонусом, наприклад по 5.50 за проїзд, замість 6, я думаю комісія і дотації "сітікард" покрили би цю різницю, і тоді б люди розуміли, що це і зручно, і вигідно, ... Я принципово не купую картку, і плачу через paypass, тоді коли це можливо, бо часто просто помилка вискакує, але чомусь в мене в такому випадку в мене знімає 6.25грн, чому?!Те ж саме про абонплату за розрахунок через додаток!Якраз оце є порушенням закону!А те що люди платять готівкою - їхнє законне право, почитайте закон "Про захист прав споживачів" - де чітко прописано, що ні один суб'єкт господарювання не може змусити мене оплачувати тим чи іншим способом!Споживач - має право оплачувати зручним для нього способом, і ніякі місцеві рішення Ради не можуть бути вищі за закон України...
13 Показати IP 22 Лютого 2021 20:52
2 вопроса основных я так понимаю поднимали? 1. 'Citycard'-изация 100% 2. Поднятие тарифа за проезд Причина вашего конфликта в том, что міськарада и перевозчики не могут договориться между собой, при этом всём крайние жители города. Никак не можете прийти к среднеарифметическому. Кто там выступает в роли переговорщика, что за столько времени не нашли компромисса?
Хочу АВТОБУС Показати IP 22 Лютого 2021 21:49
Хочу АВТОБУС. Не таксі. Хочу щоб їздили нормальні автобуси як це було 20 років тому. Щоб я міг купити проїздний квиток на 1 місяць або 3 або 6. В Варшаві їздять автобуси - не таксі. В Берліні і Софії теж..... Зате ми як вліли в маршрутки в 90-ті - до сих пір не вилізти не можемо,,,,,,
Олексій Показати IP 23 Лютого 2021 08:36
Готовий платити і більше. Маршрутки на маршруті. І головне, що вони є. А це краще ніж йти пішки взагалі. Хотілося б звичайно, щоб був транспорт такий як у Америці або в Європі, але ми не Америка та не Європа ми Україна. Люди приземліться будь-ласка. Замість того щоб поносити та роптати, навчіться дякувати за те що є. Тоді дастся більше. Слава Богу за все!!!
Анонім до Олексій Показати IP 23 Лютого 2021 13:22
Іди в одне місце зі своїм "дякувати за те що є"! Ми в д*пі, при тому, що може бути краще,але замість того, щоб відповідальні робили краще, давайте краще ми заб'ємо і будемо дякувати за ла**о. Прекрасно, я краще автомобіль куплю і заб'ю пробками все місто, ви ж усе одно будете дякувати за те що є.
Віктор Показати IP 23 Лютого 2021 12:18
Мотивом для останнього здорожчання проїзду був ремонт автобусів. Де він, той ремонт ? До влади також запитання: вимога перевозити 'сидячих' пасажирів компенсована збільшенням рухомого складу ? Як мені добратися до роботи вчасно, коли людей не зменшилось, а перевезених пасажирів згідно вимог стало менше мінімум удвічі ?!
Лучанин Показати IP 23 Лютого 2021 13:49
Мені здається, що не всі вкурсі. Але платити можна звичайною банківською картою з пейпесом. Притулив і все, ніяких терміналів поповнень, ніяких спецкарток, навіть ніяких додатків.
Анонім до Лучанин Показати IP 23 Лютого 2021 15:07
При цьому заплатиш більше. Жаба, вона підла. Та й далеко не всім подобається ідея витягувати картку з кишені, коли заходиш в транспорт, ще одна можливість її "профукати"
Luck до Лучанин Показати IP 23 Лютого 2021 15:07
Можна, тільки чомусь стягують додаткову комісію, що не законно при оплаті банківськими картками
Земляк Показати IP 24 Лютого 2021 07:33
Сьогодні 24/02/2021 80:00 маршрутках нічого не змінилось. Як брали готівку водії так і беруть і ніякого контролю нема. Тільки з валідатора лунає страшилка про оплату картками і про контроль. От така на сьогодні ситуація! Як писалось вище, необхідно з міста прибрати горемаршрутки і поставити міські автобуси, як раніше. А таксі в Луцьку і так вистачає!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus