USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Пережила пів сотні операцій і нарешті зможе їсти самостійно: 6-річна ковельчанка зі штучним стравоходом мріє про мамин борщ

5 Липня 2022 16:53
6-річна ковельчанка, яка за своє коротке життя вже пережила пів сотні операцій, нарешті невдовзі зможе одужати та самотужки приймати їжу. Завдяки нещодавній операції львівських медиків, які сформували дитині штучний стравохід, дівчинка починає вчитися ковтати, пити та їсти.

Про це 5 липня повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

«Гастростому – трубочку в животі, через яку харчується 6-річна Оля, можна буде із часом прибрати. Це результат контрольного обстеження, яке напередодні пройшла дівчинка», – йдеться в повідомленні.

Дитина травмувалася в два роки, коли ненароком випила мийного засобу. Хімія знищила її стравохід. Протягом першого року після травми, аби дитя могло їсти, їй виконали 45 операцій.
«Лікарі розширювали стравохід, аж доки він не розірвався. Далі їй встановили гастростому, через яку три роки їжа потрапляла в шлунок. Слини Оля ковтати не могла, тому постійно спльовувала її в серветку», – розповідають у медзакладі.

Місяць тому мама Олі нарешті зважилася на надскладну і рідкісну операцію, яка подарувала її доньці шанс на здорове дитинство. Спеціалісти лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова сформували дитині новий стравохід із фрагмента товстого кишківника.

Уже на третій день після втручання дівчинка вперше ковтнула слину, на шостий – почала самостійно пити воду, а скоро зможе вперше скуштувати мамин борщ. Це її маленька мрія.
Велика мрія дівчинки – стати хірургом. Оля навіть запитала свого лікаря Дмитра Грицака про вакансії у відділенні. Каже: «Хочу, щоб усі дітки були здоровими!»

«Ми бажаємо нашій маленькій пацієнтці здійснення мрій! І будемо чекати її у своїй команді», – зворушливо зауважують в медустанові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus