USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Новий луцький ліцей вперше приймає учнів. Фото

1 Вересня 2018 13:52
Довгоочікувана подія зібрала дітей та батьків 55-го мікрорайону на шкільному подвір’ї закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей №27 Луцької міської ради», адже вперше в його історії для учнів прозвучав перший дзвінок.

Урочисте відкриття навчального закладу за участі представників влади, духовенства та будівельників відбулося 1 вересня.

Так, відкритий заклад має проектну потужність, зокрема у 2018-2019 роках будуть функціонувати класи початкової та середньої школи, на зарахування у заклад надійшло 510 заяв, серед них 121 - учні першого класу.
Вже на початку заходу слово взяв директор ліцею №27 Віталій Бондар, який відкрив урочисту «лінійку».

«Шановні батьки, вчителі, гості, сьогодні величний день не лише для Луцька та Волинської області, а й для усієї України. Відкриття сучасної школи, яка відповідає кращим європейським стандартам, – це те, чим варто та потрібно пишатися. Знаменно і те, що 27-ма школа відкриває свої двері через декілька днів після 27-ї річниці незалежності України. Висловлюю слова вдячності владі міста та області, зокрема управлінню освіти міської ради за вашу патріотичну позицію, адже ви зробили все, щоб ліцей №27 відкрив свої двері 1 вересня 2018 року. Сьогодні хвилюючий день і для педагогів, і для учнів», - зазначив Віталій Бондар та побажав учням отримувати задоволення від навчання, а батькам за те, що довірили повести дітей у країну знань.
Своєю чергою, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що гаслом сьогоднішньої події буде слово «вперше», адже вперше за роки незалежності у Луцьку відкривається загальноосвітній навчальний заклад, вперше цей ліцей приймає учнів.

«Кожен з вас, шановні учні, вперше переступлять поріг цієї школи. Сьогодні вчителі вперше будуть проявляти себе, як вчителі 27-ї школи. Ця школа для нас новітня, ми започатковуємо великий етап розбудови шкіл. Я не сумніваюся, що ця школа буде найкращою у місті не лише по обладнанню, а й по якості навчання – це сьогодні головне. Кожен учень цієї школи розуміє, що саме ви закладаєте традиції», - розповів Григорій Пустовіт.

З його слів, ліцей не був би відкритим, якби не зусилля сотень, тисяч людей: «Рішення добудувати ліцей далося дуже важко, було багато дискусій, втрутилася політика, але той, хто йде, завжди дійде до мети, тому, не дивлячись на всі розмови, ми відкриваємо ліцей».
Також до вітань долучився і радник міського голови Ігор Поліщук, який відзначив, що сьогодні особливий день.

«Я хочу побажати, щоб ваше життя було таким же безхмарним, яким є сьогодні небо. Дійсно, є символізм у сьогоднішньому дні, адже вперше за 27 років незалежності у місті Луцьку відкриваємо 27-му школу. Я хотів би висловити слова вдячності тим людям, завдяки яким ця школа сьогодні прийматиме учнів, яка вперше буде наповнена духом знань, нових звершень та перемоги.

Також я хочу згадати ту людину, яку останнім часом чомусь не згадують, говорячи про 27-му школу. Цієї людини вже, на жаль, немає з нами – це Борис Петрович Клімчук – колишній голова Волинської ОДА, який стояв біля витоку цього проекту, біля витоку будівництва 27-ї школи та 40-го садочку, що знаходиться поруч. Також хочу подякувати Ігорю Палиці, який вболівав за цю школу та цей садочок протягом усіх років будівництва, та особисто їздив у Київ та «вибивав» кошти по соцеконому в 2011-2013 роках, дякую депутатам попередньої і теперішньої каденції за те, що вони проголосували, і школа отримала необхідне фінансування. Хочу подякувати, і вам, шановні батьки, за те, що ви допомагали відкрити цю школу», - звернувся до присутніх Ігор Поліщук.
До слова, з нагоди відкриття ліцею №27 посадовці вручали відзнаки людям, які причетні до будівництва ліцею. Опісля забудовник Леонід Стефанович вручив першокласникам ключ від ліцею.

Потому Віталій Бондар разом з першачками дав перший в історії дзвінок для учнів ліцею №27.

На завершення духовенство на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом помолилося за новий навчальний рік, тож, перерізавши стрічку, учні зайшли у новозбудовану школу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 1 Вересня 2018 14:38
А що там лапін робить він тільки обіцяв Но відкритю не сприяв
Анонім 2 Показати IP 1 Вересня 2018 15:37
Все чудово , от тільки навіщо було вручати подяки малярам, штукатурам, сантехнікам під час урочистої лінійки? Можна було це зробити на сесії міськради.
Активіст Показати IP 1 Вересня 2018 15:52
А де там герої АТО, які обіцяли кожну витрачену копійку порахувати і перевірити готовність школи до навчального року? Пішли реабілітовуватись і стрес знімати? А понту було, особливо з самоспалюванням.
Идіоти Показати IP 1 Вересня 2018 19:11
А перше вересня в нас тепер день вишиванки? Клоуни!
я до Идіоти Показати IP 1 Вересня 2018 20:11
Клоун певно Ви, якому ріже очі все рідне, українське. От якби у дірявих джинсах всі були - то це для Вас було б виший рівень...
Замполіт замполіту Показати IP 1 Вересня 2018 21:59
замполіт ти лутший
Бабушка Показати IP 2 Вересня 2018 14:29
27 школу відкрили, надіюсь тепер в районі цукрового заводу почнуть будувати новий садочок, бо в тому що є в групах по 34 дитини.
Лучанка Показати IP 6 Вересня 2018 13:46
Школу відкрили і все ніби чудово, гарно чисто приємний директор та вчительський склад. Та з перших днів вже починаються батьківські витрати, книжку з англіської мови (за Оксфордською системою) потрібно купляти, а коштує вона не багато ні мало 355 грн., за словами вчителя які будуть подальші витрати не відомо, адже всіх книжок учні ще не отримали. У початкових класах взагалі вирішили збирати 400грн з людини на канцелярію, туалетний папір та мило та 600 грн.попередньо на книжки, якщо вони для першачків не будуть виділені...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus