USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Першого українського медаліста «Ігор нескорених» зустріли у Луцьку

4 Жовтня 2017 06:15
Він став першим серед українців, хто здобув медаль в «Іграх нескорених» у Канаді. Луцький патрульний, в минулому – боєць АТО, Сергій Торчинський повернувся на рідну Волинь після довгої мандрівки до Канади та напружених змагань.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. У змаганнях беруть участь військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків. Тим самим вшановують військових ветеранів, підтримують їх реабілітацію та допомагають людям, які були поранені та втратили здоров’я під час військової служби.

Україна цьогоріч брала участь у змаганнях, які відбуваються з 2014 року, вперше. У легкоатлетичних змаганнях Сергій Торчинський у перший день змагань показав 3-й результат у секторі для штовхання ядра (13,71 метра), здобувши першу в історії України нагороду. За силу духу та волю перемоги Президент Петро Порошенко 3 жовтня вручив йому орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Зустріти переможця на світанку в центр Луцька приїхали волонтери, які в 2014 році допомагали організувати його лікування в Кракові під час поранення, колеги з патрульної поліції Луцька, кохана, а також родичі і близькі.

Виконавши гімн на честь переможця, його привітали з перемогою та отриманим орденом. Попри довгу дорогу, Сергій досі на емоціях, тому охоче розповідає і про Канаду, де відбувались «Ігри нескорених», і про самі змагання.

Зі слів Сергія Торчинського, Канада вражає темпами свого розвитку та розбудови, а також увагою до людей з інвалідністю, яка проявляється, починаючи з побутового рівня. Приміром, абсолютна більшість об’єктів міської інфраструктури та будівлі доступні та адаптовані для людей, які не можуть пересуватись самотужки.

Попри те, що в «Іграх нескорених» заліку як такого немає, за кількістю нагород команда України виборола друге місце. При тому, що до її складу увійшло 15 учасників, в той час як інші збірні мали суттєво більші команди.

Що стосується суперників у його дисципліні, то, зі слів Сергія Торчинського, серед них були професійні спортсмени.

«Суперники були значно більші за масою. Були й справжні стронгмени», - каже Сергій та додає, що зупинятись на досягнутому результаті не збирається, а планує продовжити тренування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АТО Показати IP 4 Жовтня 2017 09:07
Сергій молодчина! А Наталія Ариванюк на всіх фото в інтернеті ну дуже фотогігієнічна!
Вітаємо Показати IP 4 Жовтня 2017 09:18
Україні є ким пишатись!!! Вітаю з перемогою!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus