USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Першокласники почнуть навчання без підручників

29 Серпня 2018 15:35
Міністр освіти та науки Лілія Гриневич закликає вчителів не просити батьків першокласників самостійно закуповувати підручники і друковані зошити. Про це вона сказала під час засідання уряду, передають Українські новини.

Зі слів Гриневич, друковані підручники для перших класів надійдуть до шкіл у жовтні.

«Спокуса посадити дитину відразу за парту читати і писати в надрукованих прописах, куплених за кошти батьків, буде дуже великою. Я закликаю як батьків, так і вчителів чинити опір цьому... Хочу закликати вчителів не просити батьків докупляти підручники і не просити їх купувати друковані зошити, для першого класу вони взагалі не потрібні в перший місяць», - сказала вона.

За словами міністра, перший місяць навчання для першокласників буде адаптаційним.

«Це означає, що протягом цього часу діти знайомляться зі школою, класом, носять ранець без важких книг, вивчають безпечну дорогу до школи», - сказав вона.

Гриневич зазначила, що затримки з друком і доставкою підручників викликані низкою обставин, зокрема, блокування видавництвами закупівель через судові позови, обмежені поліграфічні потужності і погану процедуру експертизи підручників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Серпня 2018 17:04
Отже, через певні організаційні питання. які вчасно не були вирішені, зривається реформа освіти...Ми все чогось недоробили, недорахували,недодрукували і т.д.Чому все робиться через сраку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus