USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Перший екомарафон «Світанок Світязя»: як це було

13 Серпня 2018 15:59
На Волині завершився перший екомарафон «Світанок Світязя», участь в якому взяло кілька сотень людей, пише Перший.

Зокрема, марафонський забіг відбувся на дистанцію 42,195 км., півмарафон - на 21 км., «ЕКО–RUN» – біг на дистанцію 5 км. Окрім цього відбулась командна «Екоестафета» 10,5 км х 3 + 10,695 км – 42,195 км, а також пробіг по воді «ЕСО WATER RUN» на 400 метрів. Що цікаво, у рамках екомарафону «Світанок Світязя» відбувся розіграш Кубка України з перегонів на лижеролерах на марафонській дистанції 42,195 км.

Вже о 4:30 ранку бігуни зібралися на центральному пляжі в селі Світязь, звідки стартував марафон. Через дощ старт забігу довелося трішки змістити у часі, проте спортсменів це не розчарувало, і вони заходились проводити ранкову зарядку.



«Попри вибрики погоди і нічний дощ, екомарафон успішно стартував. Нас ще сьогодні порадує сонечко, а головне – учасники марафону порадують своїми результатами. Це ж Світязь, це природа, ми повинні її берегти, і вона відповідно завжди нам буде віддячувати за хороше ставлення», – зауважив організатор дійства Сергій Панасюк.

На участь в екомарафоні зареєструвалось кілька сотень людей, які приїхали не лише з Волині, а й з Рівного, Києва, Харкова, Тернополя, Хмельницького та Одеси. Окрім цього, у рамках Днів добросусідства на Світязь завітали і спортсмени з Польщі та Німеччини.

Вже через 16 хвилин після старту на фініші зустріли першого переможця - Олександра Оліференка, який подолав дистанцію 5 кілометрів за 16 хвилин. Отож, результати найкоротшого забігу «ЕКО–RUN» на 5 км:



Учасники напівмарафону «Світанок Світязя», які долали дистанцію 21 км., почали прибувати на фініш вже через 1 год. 14 хв.

після старту. Першим виявився Хомич Григорій.

Результати напівмарафону «Світанок Світязя» на 21 км:



А от абсолютним чемпіоном екомарафону «Світанок Світязя» виявився лучанин, професійний спортсмен, Чемпіон України з бігу Роман Гаврилюк. Він подолав дистанцію у понад 42 кілометри за 2 год.38 хв.

Щоправда, сам Роман Зізнається, що в житті у нього були і кращі результати. Проте він дуже задоволений екомарафоном.

«Враження суперові. Дуже рівна дистанція. Всюди облаштовані пункти гідрації та харчування, постійно за нами спостерігали медики. Я пробіг дистанцію марафону за 2:38, якщо я не помиляюсь, хоча в мене був максимальний результат 2:20. Я кращим вважаю чемпіонство на 100 км – два рази на 50 км. І минулого року я був на Чемпіонаті України третім у марафоні. Але я не міг оминути «Світанок Світязя». Ви лише подивіться, скільки хороших людей з’їхалося на Світязь, аби побігати з нами і зустріти цей світанок. І це класно, що тут не лише професійні спортсмени, а

й багато бігунів-початківців та ветеранів, які є для нас хорошим прикладом. Дуже суперове дійство», – зауважив у коментарі виданню Перший переможець екомарафону Роман Гаврилюк.

Результати екомарафону «Світанок Світязя» на 42 км:



А от у командній естафеті перемогу здобула спортивна команда «Лучеськ». Хлопці подолали «Екоестафету» 10,5 км х 3 + 10,695 км - 42,195 км за 2 год. 52 хв.

«Все дуже гарно, гарна організація, бігали не по сонцю – у затінку, адже були натягнуті тенти. Було все дуже гарно. Води багато було на трасі і медичне забезпечення хороше. Враження від участі у екомарафоні – найкращі. Я радий, що наша команда «Лучеськ» показала такий хороший результат», – розповів представник СК «Лучеськ» Олександр Оришко.



Лучанка Юліана Дяченко розповідає, що почала займатись бігом лише 2 роки тому і півроку вже доволі серйозно тренується.

«Мене до участі в цьому екомарафоні мотивувало багато що. Насправді біг – це мій стиль життя і моя філософія. Біг робить тебе дуже дисциплінованим, рішучим, вольовим, вчить тебе не здаватись,

дожимати почате, бути сильнішим. В мене сьогодні раптово 1 місце серед жінок. Я дуже щаслива. Мій результат – 21 хвилина в забігу на 5 кілометрів. Професійно спортом я не займаюсь, тому біг для мене – це аматорський спорт, це хобі. Хобі, яке зі мною надовго», – поділилась враженнями переможниця Юліана Дяченко.



А от майстер спорту з фігурного катання Аліса Панченко, яка приїхала на екомарафон «Світанок Світязя» з Харкова, просто в захваті від тієї краси лісів та озера, яке вона споглядала під час пробіжки.

«Я більше спеціаліст з фігурного катання. Але цей марафон, це щось. Тут дуже красива природа, дуже класно бігти. Хороша траса. Я би ще хотіла сюди повернутись і не раз», – резюмувала 20-річна фігуристка Аліса Панченко.



Переможці марафону під час нагородження отримали призи – премію, а також футболки та сумки з символікою естафети. Окрім цього спонсори подарували багатьом призерам сертифікати на різні види розваг – від дайвінгу до поїздки на джипах чи квадроциклах по території Шацького національного парку.

Ввечері після церемонії офіційного нагородження відбувся показовий бій лицарів клубу середньовічного бою «Айна Бера», а також святкова дискотека.

Варто зауважити, що екомарафон «Світанок Світязя» – це спільна ініціатива федерації легкої атлетики Волинської області, федерації України з поліатлону, Шацького лісового коледжу, Шацького національного природного парку, Спортивного Клубу «Ковель» у співпраці з адміністрацією Шацького району. Саме вони організували та провели дійство, яке учасники назвали одним з кращих спортивних свят на Волині у цьому році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus