USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

П'ятирічний хлопчик, якого 5 днів намагались врятувати з колодязя в Марокко, загинув

6 Лютого 2022 09:25
У Марокко завершилася масштабна операція з порятунку 5-річного хлопчика Райана, який провалився в колодязь. Увечері в суботу, 5 лютого, групі рятувальників вдалося витягнути дитину, однак та загинула.

Про це пише BBC, повідомляє УНІАН.

Дитина провалилася в колодязь 1 лютого, коли грала поруч. За словами батька, він кілька годин сам шукав сина, поки не зрозумів, що той опинився під землею.

Рятувальна операція почалася ввечері у вівторок і транслювалася у прямому ефірі. За нею стежила вся країна. Безліч людей висловлювали підтримку в соціальних мережах, запустивши хештег #SaveRayan.
Колодязь, у який впав хлопчик, дуже вузький. Райан застряг на глибині 28 метрів, де отвір звужується ще більше. Оскільки ґрунт у тому районі кам’янисто-піщаний, рятувальники не ризикнули розширювати отвір і почали рити паралельний тунель, а потім пробурили триметрову перемичку.

У четвер за допомогою мотузки на дно колодязя вдалося опустити кисень і воду.

«Я зміг поговорити з дитиною, я запитав, чи чує він мене. Він відповів. Я почекав близько хвилини і побачив, що він скористався киснем», – розповідав волонтер Червоного Хреста і Півмісяця Імад Фахмі.

Рятувальники також опустили на дно камеру, щоб спостерігати за Райаном. Було видно, що він у свідомості, але отримав травми голови.

У п’ятницю ввечері бригада рятувальників і волонтерів заявила, що їй залишається пройти три метри, а в суботу вдень – менше метра.

За кілька годин до того, як витягнути хлопчика, в колодязь спустили кисневу маску, їжу та воду. Неясно, чи зміг Райан ними скористатися.

Зрештою в суботу ввечері місцеве телебачення показало кадри, на яких рятувальники виносили з виритого ними тунелю дитину, загорнуту в жовту ковдру.

Загибель хлопчика вже підтвердив король Марокко Мохаммед VI.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Лютого 2022 12:08
Був такий фільм. Колодєц. Про рекламу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus