USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під час підготовки до ЧС з футболу в Катарі на будівництвах загинуло понад 6,5 тис. заробітчан

23 Лютого 2021 19:51
У Катарі загинули понад 6,5 тисячі мігрантів, які працюють на будівництві стадіонів, готелів, аеропорту та інших об’єктів, які готують до проведення в країні Чемпіонату світу з футболу в 2022 році.

Дані наводить британська газета The Guardian, ґрунтуючись на даних посольств п’яти країн в Катарі, громадяни яких працювали на місцевих будівництвах, пише Страна.

Також видання розповідає трудові мігранти з яких країн найчастіше гинули на пов’язаних з чемпіонатом будівництвах Катару:

Індія – 2,7 тисячі осіб;

Непал – 1,6 тисячі осіб;

Бангладеш – 1 тисяча;

Пакистан – понад 800 осіб;

Шрі-Ланка – понад 550 осіб.

Відомо, що рішення про проведення ЧС-2022 в Катарі було прийнято в грудні 2010 року, незабаром після цього в країні почалося масштабне будівництво, в якому взяли участь до двох мільйонів робочих-мігрантів. Правозахисні організації неодноразово звертали увагу на порушення прав робітників на цих будівництвах і про погані умови праці там.

The Guardian пише, що влада Катару характеризувала більшість випадків як природну смерть, при цьому увагу до таких смертей не привертали і тіла залишалися без розтину, який встановив би причину смерті.

Також наголошується, що насправді смертей на будівництвах може бути набагато більше, оскільки статистика, що опинилась в руках журналістів, не враховує дані з багатьох інших країн, наприклад, з Кенії та Філіппін, мігранти з яких також працюють на будівництвах в Катарі.

Нагадаємо, що чемпіонат світу в Катарі повинен пройти з 21 листопада по 21 грудня 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus