USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Збірна України стартувала у відборі на ЧС-2022 нічиєю з Францією

24 Березня 2021 23:40
У першому матчі відбору на Чемпіонат світу-2022 у Катарі збірна України на «Стад-де-Франс» у Парижі зуміла зіграти внічию з чинними чемпіонами світу збірною Франції – 1:1. Відзначимо, що гол французів зарахували несправедливо, адже перед взяттям воріт футболіст господарів перебував в офсайді.

Франція – найважчий суперник у групі України, проте чинні чемпіони світу були б найскладнішим суперником для будь-якої команди. Саме матчем на виїзді з «галльськими півнями» України стартувала у відборі на Чемпіонат світу-2022. У пам’яті вболівальників і досі була розгромна поразка 7:1 у Франції, але тоді і статус матчу був іншим, і кадрова ситуація у стані української збірною не найкраща.

Сьогодні ж тренерський штаб Андрія Шевченка не міг розраховувати на травмованих Тараса Степаненка та Віктора Циганкова, під питанням був Андрій Ярмоленко. Також не могли допомогти Україні і два форварди – Артем Бєсєдін був травмований, а Артем Довбик не зміг полетіти до Франції через бюрократичні питання. Щоправда, навряд вони вийшли б на поле зі стартових хвилин.

Андрій Шевченко здивував не лише стартовим складом, але й схемою без класичних вінгерів з трьома центрбеками Забарним, Кривцовим та Матвієнком та двома латералями Миколенком та Караваєвим. В опорній зоні мали зіграти Сидорчук та Шапаренко, трішки вище – Маліновський та Зінченко, а попереду – Яремчук. Натомість місце у ворота зайняв Бущан.

Перший тайм

Очікувано французи взяли м‘яч під контроль на старті матчу. Натомість українці намагалися спіймати господарів на контратаках, вже на 3 хвилині це вдалося: Зінченко перехопив м‘яч у центрі поля та після забігу пробив з-за меж карного майданчика – над поперечиною.

А на 11 хвилині французи ледве не відкрили рахунок – розірвавши правий фланг захисту українців, Ернандес прострілив на Жиру, але форвард пробив вище. Після цього моменту Франція продовжила нагнітати і таки забила на 19 хвилині – Зінченко програв боротьбу Грізману перед власним штрафним, і француз обвідним ударом поцілив прямісінько у кут воріт Бущана – 1:0. Відзначимо, що перед взяттям воріт арбітр не зафіксував стовідсотковий офсайд у французького футболіста.

Після голу ситуація на полі не змінилася – українці всіма силами захищалися на власній частині поля, намагаючись вибігати в контратаки. Але це було вкрай рідко, оскільки французи застосовували високий пресинг як тільки втрачали м‘яч.

Попри володіння перевагою, у господарів не було багато моментів, оскільки масований захист української збірної не дозволяв створювати багато моментів. Однак на 32 хвилині Жиру таки міг подвоювати рахунок – височенний форвард замикав головою навіс Павара, але пробив вище.

Згодом свій шанс мали і українці, щоправда не такий небезпечний, як у господарів поля – після позиційної атаки Миколенко з гострого кута пробив над поперечиною.

Ближче до закінчення тайму французи дозволи потримати м’яч синьо-жовтим, але українські футболісти ніяк не могли вивести когось з партнерів на ударну позицію. В підсумку перший тайм закінчився зі мінімальної переваги Франції – 1:0.

Другий тайм

На старті другої половини зустрічі французи знову більше володіли м‘ячем, катаючи його на частині поля збірної України, але до моментів справа у них не доходила.

Натомість синьо-жовті провели кілька атак, які також не закінчувалися ударами, але лише до 57 хвилини. Караваєв видряпав м‘яч на правому фланзі та прострілив на Сидорчука, який набігав другим темпом та в один дотик пробив – м‘яч після рикошету закотився у ворота Льоріса – 1:1. Гол зарахували на захисника французів Кімпембе.

Вже через кілька хвилин Бущан змушений був виручати свою команду після того, як Коман накрутив на фланзі захисників, змістився та пробив.

У другому таймі французи виглядали не так впевнено, як у першій половині зустрічі, тож тренерський штаб намагався освіжити гру замінами, зокрема на полі з’явилися Погба, Дембеле та Марсьяль. Натомість Шевченко на 72 хвилині вирішив освіжити атаку, випустивши Мораеса замість Яремчука, а на останні десять хвилин шанс отримав Коваленко, замінивши Сидорчука.

Французи мали моменти, щоб вирвати перемогу, але в підсумку матч так і закінчився нічиєю – 1:1. Наступну гру збірна України зіграє проти Фінляндії 28 березня.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus