USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час ремонту мосту у Дніпрі посадовці привласнили майже 30 млн, – поліція

13 Вересня 2019 23:26
Під час ремонту нового (Центрального) мосту у Дніпрі група осіб, що складається з чиновників міськради та представників підприємства-підрядника, привласнила, за даними слідства, майже 30 млн грн бюджетних коштів.

Про це 13 вересня повідомляє ГОРДОН з посиланням на сайт Нацполіції.

«У Дніпрі посадовці привласнили майже 30 млн грн під час ремонту нового мосту. Оперативники управління захисту економіки Дніпропетровщини спільно із прокуратурою області викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів міста Дніпро. Поліцейські встановили, що особи у складі організованої злочинної групи займалися розкраданням [коштів], виділених на капітальний ремонт автодорожнього мосту № 2 у Дніпрі шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів», – ідеться в повідомленні.

Загалом, за даними Нацполіції, для ремонту мосту було укладено договорів на загальну суму 375 млн грн.

Правоохоронці з’ясували, що «під час виконання ремонтних робіт підприємство допустило ряд порушень».

«Підрядник використав для робіт бетон нижчого від зазначеного у проєктній документації класу міцності. Даний факт підтверджується протоколом випробування на міцність бетону та висновками експертизи. Також установлені металоконструкції, які не відповідають проєкту, та завищена вартість будівельних матеріалів», – зазначили в Нацполіції.

У відомстві зазначили, що 13 вересня в межах розслідування було проведено обшуки в міськраді Дніпра, офісах суб’єктів господарювання та за місцем проживання фігурантів справи.

«Сімом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України», – розповіли в поліції.

За інформацією прокуратури Дніпропетровської області, розмір збитків – 29,5 млн грн, підозрюваними є заступник міського голови; двоє начальників управлінь міськради; особа, що здійснює технічний нагляд; засновник, директор і начальник дільниці підприємства-підрядника «Маст-Буд».

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський повідомив, що підозру виписано «заступнику [мера Дніпра Бориса] Філатова Михайлові Лисенку, [керівнику «Маст-Буд»] Михайлові Беккеру, інженеру ДП «Жилком» із технагляду за проведенням ремонту [Василеві] Самсонову».

12 липня Філатов і президент України Володимир Зеленський уклали парі: якщо Центральний міст у місті не буде повністю відкрито 14 вересня – мер піде у відставку.

16 липня Філатов повідомив, що міст буде повністю закрито для ремонту.

У серпні прокуратура Дніпропетровської області повідомляла, що правоохоронці проводять слідчі дії в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом імовірного привласнення бюджетних коштів під час ремонту нового мосту у Дніпрі.

7 вересня міст відкрили після капітального ремонту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus