USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Під домашній арешт: звільнили ключову фігурантку «справи Шеремета»

12 Серпня 2020 07:00
Лікарку Юлію Кузьменко, яку МВС називає ключовою підозрювано у вбивстві журналіста Павла Шеремета, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Як пише BBC Україна, жінка з грудня була за ґратами.

Її адвокати кілька разів давали клопотання про зміну запобіжного заходу, однак суд весь час відмовляв.

Зараз своє рішення судді пояснили тим, що ризики, через які її не відпускали під домашній арешт (втеча, перешкоджання слідству), вже нечинні, бо розслідування завершене.

Водночас інший фігурант "справи Шеремета" музикант Андрій Антоненко (Riffmaster) наразі залишається ув'язненим.

Ще одну фігурантку справи – військову медсестру Яну Дугарь – раніше випустили під заставу, а згодом скасували обмеження на територіальні пересування.
Як відомо, Юлія Кузьменко – це дитячий хірург з "Охматдиту". Під час Революції Гідності стала волонтером ініціативи "Євромайдан SOS". У 2016 році Юлія Кузьменко отримала від президента нагороду "За гуманітарну участь в антитерористичній операції", а також має волонтерську премію "Євромайдан SOS-2016".

За версією слідства, саме вона заклала вибухівку у машину, в якій загинув Павло Шеремет. Захист жінки наполягає, що всі докази її вини недостатні, а саме слідство маніпулює.

Президент Володимир Зеленський заявив, що відповідальний за розслідування "справи Шеремета" – міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, й він має довести його до кінця.

"Я вважаю, що він повинен закінчити справу Шеремета. Не знаю, чи так можна сказати, але для суспільства він стейкхолдер цієї ситуації", – сказав президент у червні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 12 Серпня 2020 08:06
Татьяна Черновол Сергей Стерненко Юлия Кузьменко всех этих людей объединяет обвинение в тяжком преступлении убийстве и всех их суд отпускает под домашний арест круглосуточный или всего лишь ночной, как это случилось сегодня именно с Кузьменко импотентная разваленная правоохранительная система наполненная глупыми, необразованными кадрами и вот такой результат - уже привычка
Анонім Показати IP 12 Серпня 2020 08:08
Суд выпустил из-под стражи под домашний арест ключевую подозреваемую в убийстве Шеремета Кузьменко, а Притула объявил о своем решении баллотироваться в мэры Киева от партии "Голос". Даже не знаем, где тут смеяться, а где плакать.
@ до Анонім Показати IP 12 Серпня 2020 09:42
Делай то ,что делал когда избрали преЗЕдентом.
Бедные детки Показати IP 12 Серпня 2020 11:35
Русский язык она то вырежет, а пришитый украинский не приживется....
Богдан Сташинський Показати IP 12 Серпня 2020 12:07
Це дитинство якесь ... Такого немає в юридичної практиці жодної країни. Важкий резонансний злочин а злочинці розгулюють де хоче адвокат - у підсумку вони зникнуть у невідомому напрямку .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus