USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Справа Шеремета: адвокату Кузьменко повідомили про слідчий експеримент за годину до нього

2 Січня 2020 23:31
Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко Влад Добош 2 січня отримав повідомлення про проведення слідчого експерименту у справі.

Про це він розповів у відео на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє Главком.

«Я за 10 хвилин до 17 години отримав на електронну пошту від Бирка (слідчий Василь Бирко. – Ред.) повідомлення про те, що сьогодні (2 січня. – Ред.) о 18-й годині буде проводитися слідчий експеримент. Це при тому, що вони не дали нам ознайомитися із матеріалами справи, не відкрили відео, по якому мають проводити слідчий експеримент», – сказав адвокат. Він заявив, що вважає дії слідчих незаконними.

«Слідчий експеримент – я тільки «за» проводити, бо я про нього клопотав. Але все має бути проведено правильно», – зазначив Добош.

Адвокат також наполягає, що експеримент потрібно проводити о 2:40, оскільки саме такий час вказаний на відео з камер спостереження.

Добош вважає, що такі дії слідчих є прямим порушенням права на захист.
Нагадаємо, підозрюваного у причетності до вбивства Шеремета Андрія Антоненка арештували до 8 лютого 2020 року.

Також суд заарештував на два місяці волонтерку і лікаря Юлію Кузьменко.

Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, наполягала на публічному висвітлені цього процесу і висловила готовність пройти поліграф.

Також 13 грудня суд обрав запобіжний захід для військовослужбовця Яни Дугарь – цілодобовий домашній арешт. Вона буде під арештом до 08.02.2020 року. Суд зобов’язав її здати паспорти, а також утриматися від спілкування зі свідками.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто Шеремета – Кузьменко, а допомагав їй – Антоненко.

Також слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus