USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Під Лук'янівським СІЗО, з якого мають вивезти ексберкутівців, вночі сталися сутички між активістами і силовиками

29 Грудня 2019 09:51
За станом на 7 ранку під Лук’янівським СІЗО досі чергують активісти, які вчора блокували його, аби не допустити вивезення звідти трьох ексберкутівців, яких звільнив під особисте зобов’язання Київський апеляційний суд.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на 7 ранку під Лук’янівським СІЗО – людей поменшало, розділились на невеликі групи та чергують біля усіх можливих виїздів з СІЗО», – зазначила журналіст.

Люди моніторять всі можливі виїзди із будівлі СІЗО, час від часу групами переміщаючись між під’їздами до пенітенціарної установи.

Натомість уночі під Лук’янівським СІЗО сталися сутички між активістами і спецназом. Відповідне відео опублікувало «Радіо Свобода».

На кадрах видно, як люди намагаються заблокувати виїзд з Лук’янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецназу вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїжджає мікроавтобус.
Як повідомлялося, ввечері 28 грудня ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській, відпустили з-під варти.
Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових повноважень, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

За станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

27 грудня Київський апеляційний суд розпочав розгляд апеляційних скарг на запобіжні заходи екс-«беркутівцям», трьом з яких Святошинський райсуд продовжив строки тримання під вартою, двоє інших перебувають під домашніми арештами.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що ексберкутівці включені до списку на обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками «ЛДНР». Обмін очікується 29 грудня.

Прокурори надали суду листа генпрокурора, в якому йдеться про досягнуті політичні домовленості між Україною та Росією щодо обміну утримуваними особами. Згідно з листом, до списку на обмін з українського боку включені ексберкутівці.

Прокурори також визнали, що ризик втечі ексберкутівців, у разі їхнього звільнення з-під варти, залишається, проте їх необхідно звільнити під особисті зобов’язання для того, щоб здійснити обмін.

Своєю чергою, адвокати потерпілих у справі наголосили, що ексберкутівці не мають жодного стосунку до війни на сході України і злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
999 Показати IP 29 Грудня 2019 10:34
Давайте давайте придурки зривайте обмін полоненими. Блін, що тільки не витворяють ці активісти. Потім Україна буде говорити, що це Росія винна, яка зірвала обмін полоненими.
До999 Показати IP 29 Грудня 2019 11:10
скажи це,дивлячись в очі матері, яка на Майдані втратила сина...
ДоДУ до До999 Показати IP 29 Грудня 2019 14:51
А хто той Майдан організував і які наслідки стільки часу маємо, нікого не цікавить?!
Просто до ДоДУ Показати IP 29 Грудня 2019 18:21
Цим вафельним нічого не об'яснити... народ вийшов бо повірив, а всіх просто на**али!
Правда до До999 Показати IP 29 Грудня 2019 17:59
Ті хто рострілював зараз жирують і грабують Україну.Докази Грузинські снайпери що по приказу пашинського вбивали людей.Що!мозгі геть промили.
Всім Показати IP 29 Грудня 2019 13:04
Більших покидьків, як всякого роду громадських активістів, не існує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus