USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під Луцьком бульдозером знищують 10 гектарів конопель. Відео

30 Липня 2020 16:47
Зарослі конопель знищують бульдозером на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу. Поле з наркотичною рослиною під час рейду виявив офіцер Боратинської громади, йдеться у сюжеті Суспільного.

Офіцер громади Микола Парфелюк розповів, що натрапив на конопляне поле між Гіркою Полонкою та Городищем, коли патрулював територію у рамках операції «Мак».

Після знахідки правоохоронці надіслали цукровому припис заводу, поруч із яким виявили плантацію. «Вони є нарковмісні речовини і тому їх треба знищувати, аби ніхто з людей не міг собі щось заготовити, щоб в подальшому використати для власних цілей чи потреб», – каже заступник керівника Луцького РВ поліції Володимир Веремчук.
Нині 10 гектарів конопель знищують бульдозером. Кількаметрові стебла більше не ростимуть, каже тракторист Сергій Чайка. Щоб насіння не проросло повторно, радить переорати ділянку.
«Конопля на цьому полі – дикоросла, розрослася самостійно, – розповідає інженер-еколог Анатолій Франчак. – Родючий шар ґрунту, коли він змивається з буряків, то вже має поживні речовини. От і все. Проста причина».
Нагадаємо, операція «Мак» в області діє від травня. Правоохоронці обстежують присадибні ділянки з метою протидії наркозлочинності. Незаконні посіви знищують, а причетних до їх вирощування притягнуть до відповідальності. Зокрема, до адміністративної відповідальності притягаються громадяни, які вирощували до 100 рослин маку. Кримінальна відповідальність настає, якщо на городі чи присадибній ділянці виявлять понад 500 заборонених рослин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ахаха Показати IP 30 Липня 2020 17:57
всі наркомани плачуть...
All Показати IP 30 Липня 2020 18:02
Не знищення, а заготівля :)))
бук Показати IP 31 Липня 2020 06:35
плачуть не наркомани а поліція всім відомо що весь наркотрафік в україні контролює поліція з дупутатами міністрами
Петро Показати IP 31 Липня 2020 09:48
Як буде горіти то всі будуть сміятися
Ден Показати IP 31 Липня 2020 15:41
А навіщо знищувати ДИКОРОСТУЩУ коноплю???? Вона для нарків цінності не представляє!! Але ж нє - мус**ята ж медалі вчепили - виявили таку плантацію)))) Краще бі дійсно злочили розкривали...
Dyke. Показати IP 31 Липня 2020 17:05
Ото розкриття... цілий Луцьк знає за ту дичку, але кожного року виству показують.
Микола Показати IP 1 Серпня 2020 17:18
І зараз спишуть мільйони як завжди
Ігор Показати IP 8 Серпня 2020 12:25
Цікаво, як той дільничив виявив що вона містить наркотичну сировину, які талановиті у нас поліцейські на око все виявляють. Замісь того щобвикористовувати цей дар природи, місцева влада тратить державні (наші гроші) шо б вкатати в землю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus