USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Підготували місця для розміщення: на Волинь їдуть люди з Донеччини

21 Березня 2024 10:36
Волинь готується прийняти переселенців із Донецької області. Новий етап евакуації з прифронтового регіону розпочнеться цієї суботи, 23 березня.

Торік внутрішньо переміщених людей із цих територій приймала Житомирщина. Цьогоріч за дорученням уряду – Рівненська та Волинська області, повідомляє «12 Канал».

«Нами і нашими сусідами з Рівненщини створено по 500 місць для таких людей. Скільки людей приїде в нашу область, поки що невідомо, тому що відселення проходить у добровільному порядку», – коментує заступниця голови Волинської військової державної адміністрації Мирослава Якимчук.

Торік на Житомирщину евакуювалися 1100 мешканців Донбасу. Обстріли на території Донеччини тільки посилюються, тому чекають стільки ж або й більше переселенців. Вони їхатимуть сюди безоплатно евакуаційними потягами «Укрзалізниці».

Читати ще: У Ковелі облаштували два житлові будинки для переселенців

Тимчасові місця проживання для ВПО підготували на всій території Волині.

«Наше завдання – створити умови для людей, куди вони приїдуть, відпочинуть, у тому числі й дітки», – каже Мирослава Якимчук.

У Донецькій військовій держадміністрації повідомляють, що особливу увагу зосереджують на перевезенні та адаптації дітей, старших людей, тих, хто має проблеми зі здоров’ям, та людей з інвалідністю. Загалом із регіону вже евакуювали понад 1,3 мільйона людей. Із них 160 тисяч – діти.

На Волині нині мешкають майже 46,5 тисячі людей зі статусом ВПО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
12345 Показати IP 21 Березня 2024 14:01
Знову ріст злочинності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus