USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підпали авто на Волині тривають: Савченко заявляє про арешти, поліція це спростовує

11 Березня 2019 13:53
Попри заяви голови Волинської ОДА Олександра Савченка про те, що поліції вдалось затримати підозрюваних у підпалах автомобілів на Волині, найбільш резонансні випадки залишаються без розслідування. Приміром, у справі підпалу техніки сім’ї голови Підгайцівської ОТГ досі немає підозрюваних чи затриманих. Натомість погрози і залякування волинян тільки набирають обертів – в ніч на 11 березня спалили два авто сім'ї луцької адвокатки.

21 лютого під час засідання колегії управління охорони здоров’я ОДА Олександр Савченко заявив, що він нарахував приблизно 60 підпалів автомобілів в області за останні роки, а насправді їх значно більше. Частина з них вже розкрита, а головним ворогом голова ОДА називає байдужість волинян.

«Мене не буде за 2-3 місяці, але поліція вже працює і працюватиме, вже є люди затримані. Ахнете, коли дізнаєтеся», – наводить слова Савченка видання ВолиньОнлайн.

Техніка Семенюків: міфічна війна з УКРОПом не принесла результатів?

Один з найбільш резонансних випадків, який стався за останній час – підпал двох вантажівок та екскаватора, які належать дружині голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка. Тоді голова Волинської ОДА, не чекаючи початку слідства, заявив, що за цим стоїть не хто інший, як «представники місцевого УКРОПу». Цю заяву спростував очільник волинського осередку Вячеслав Рубльов, який зазначив, що Савченко взяв на себе функцію суду і тисне на правоохоронців.

Заява Савченка про «оголошення війни» викликала у волинян найрізноманітнішу реакцію: від подиву та обурення до жартів і кепкувань.

Натомість у волинській поліції повідомили, що слідство триває, проте ні підозрюваних, ні затриманих досі немає. Більше того, коментувати хід розслідування Савченко не мав права, адже відомості про обставини розслідування цієї справи Савченку не розголошувались.

«Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко не був допитаний у вказаному провадженні, а тому не є стороною кримінального провадження. Таким чином відомості про обставини розслідування Савченку О. не розголошувались.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні здійснюється досудове розслідування, проводяться заходи з метою розкриття кримінального правопорушення та встановлення осіб, що здійснили підпал. Повідомлення про підозру в порядку ст. 278 КПК України жодній особі не оголошувалось, арешти та затримання не проводились», – йдеться у відповіді ГУНП у Волинській області на запит Інформаційного агентства Волинські Новини.
Автомобілі луцької адвокатки: Савченко заявив, що взяв справу на контроль

Тим часом, безкарність породжує нові злочини. Відома адвокатка Яна Чуріна, сім’ї якої спалили два автомобілі, напряму пов’язує інцидент зі справами, які вона вела як захисник. Одна з них – щодо підкинутого поліцією під час обшуку речового доказу, який знайшли в учасника ГФ «Варта порядку».

Цього разу Савченко не поспішає нікому оголошувати війну, немає грізних викликів столичних правоохоронців, доповідей Президенту – обходиться сухим «вимагаю від поліції активізувати роботу».
І тут же заявляє, що «підозрюваних у підпалі майна у Підгайцях вже затримано». І тут постає декілька питань: звідки Савченку, який не має доступу до матеріалів справи, про це відомо? І чи дійсно хтось затриманий? Адже ще 6 березня поліція повідомляла, що затриманих чи підозрюваних досі немає.

І, найголовніше: чи в силах представника Президента на Волині, керівника виконавчої гілки влади в області, зупинити підпали майна та погрози волинянам? Адже, як бачимо, оголошення воєн, голослівні звинувачення політичних опонентів і залякування не діють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 11 Березня 2019 14:15
А хто другий адвокат?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus