USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

28-річний волинянин заплатить 113 тисяч за підпал авто

24 Жовтня 2022 22:43
Волинянин проник у гараж жінки та підпалив автомобіль Ford Mondeo. Внаслідок пожежі машина повністю згоріла, також постраждало інше майно у гаражі. За це зловмисник отримав лише 1,5 року умовно.

Але згодом чоловік постраждалої подав позов з вимогою відшкодувати матеріальні збитки та виплатити моральну компенсацію. Суд задовольнив позов частково, пише Zaxid.net.

Інцидент стався у червні 2019 року. Тоді обвинувачений зайшов у гараж, облив легкозаймистою речовиною автомобіль Ford Mondeo та підпалив його. Вогонь знищив авто та всі речі в гаражі. У вироку йдеться, що чоловік підпалив майно, аби помститись.

У листопаді 2021 року Нововолинський міський суд визнав Павла Д. винним у порушенні двох статей ККУ: умисне знищення майна та порушення недоторканості житла. Йому призначили 1,5 року умовно. Відомо, що вирок жодна зі сторін не оскаржувала, тож він набрав законної сили.

Згодом чоловік постраждалої подав позов з вимогою відшкодувати збитки. Він попросив відшкодувати 88,9 тис. грн матеріальних збитків та ще 100 тис. грн моральної шкоди. Як йдеться у рішенні суду від 12 вересня, відповідач до суду не прийшов.

Суд частково задовольнила позов. Відтак з палія повинні стягнути 88,9 тис. грн моральної компенсації та ще 25 тис. грн моральної шкоди. Крім того, зловмисник повинен оплатити позивачу витрати на правничу допомогу, які становлять 5 тис. грн.

Судячи з інформації на сайті судової влади, чоловік не подавав апеляцію. Тож рішення набрало законної сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus