USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На «Ягодині» підприємцю влаштували 7-денний обшук, – ЗМІ

21 Травня 2018 12:14
Підприємці підозрюють працівників Волинської митниці ДФС в недобросовісної роботі – час від часу митники влаштовують занадто «ретельні перевірки» транспортних засобів, які затягуються на кілька днів. У підсумку, ніяких порушень знайти не вдається, а імпортери несуть фінансові збитки через термінів доставки вантажів. Про це повідомляють Комментарии.

Зокрема, йдеться про випадок, який 3 травня. На п / п «Ягодин» Волинської митниці ДФС заїхав транспортний засіб з державними номерами АМ6764ВК / АМ8678ХХ, завантажений інструментами імпортера ТОВ «Олімпія ТК» (41565283). Була оформлена декларація UA100150 / 2018/422076, в якій були відображені всі відомості про кількісно-вартісні характеристики переміщуваного через митний кордон вантажу.

Імпортер вважав, що швидко пройде всі митні процедури, і товар виявиться за призначенням в найкоротші терміни, але цього не сталося.

Відзначається, що причиною тому стала «незговірливість» підприємця, який нібито не хотів домовлятися з митниками про швидкому проходженні всіх процедур. Отримавши категоричну відмову, оскільки суб'єкт з «білих» (підприємець, який здійснює переміщення вантажів через митний кордон України, без застосування будь-яких схем ухилення від сплати митних платежів у повному обсязі, - ред.), митник ініціював проведення митного огляду.

Огляд вантажу «Інструменти» тривав сім днів, з 03.05.18 по 10.05.18, в результаті якого був частково зіпсований імпортований товар. Цей безпідставний митний огляд приніс тільки фінансові збитки імпортеру, які митники, як відомо, платити не будуть.



Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про факти корупції на Волинській митниці. Зокрема, за $2000 доларів вам можуть розмитнити вантажний мікроавтобус як пасажирський, і зробити його за документами на кілька років молодшим.

Коли в січні цього року запровадили нові правила ввозу товарів із-за кордону, аби зменшити потік товарів на продаж, з’явилася ще одна схема. Вже не напівлегальна, як до цього, а повністю корупційна. Щоб перетинати кордон по-старому, платять від 50 до 500 гривень.

«У митника є спокуса, що кожна проїжджа машина може йому щось дати. А для людей 200 гривень (хабара) — це шанс залишити все, як було. Який закон не придумаєш, вигадають, як його обходити», - розповідала з власного досвіду Ярослава Тимощук на сторінках Texty.org.ua.

Нещодавно працівник Волинської митниці ДФС Петро Євтушок розповів в ефірі ТРК «Аверс», що через кожного начальника одного митного поста за зміну проходить 50-250 тисяч доларів від контрабандистів. Керівництво митниці тисне на підлеглих, провокуючи корупцію, тому чимало з них звільняються. Тож Петро Євтушок звернувся до Національного антикорупційного бюро України щодо неправомірних дій начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького.

Реакція керівництва митниці була наступною: Петро Євтушок отримав чотири догани за те, що попередив своє керівництво про злочини на митному посту «Устилуг». Нині він намагається скасувати їх в судовому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Franz Vonsovich Показати IP 21 Травня 2018 12:48
Буває. В житті все буває... Підлих і заздрісних людей повно. Якийсь конкурент "доброзичливець", стуканул митниці, наплів сім мішків гречаної вовни. Ось митники і шукали 7 днів. А бізнесмен сидів осторонь і не міг зрозуміти, що відбувається.
valdis peish Показати IP 21 Травня 2018 13:38
тепер тількі в суд і хай відшкодовують втрати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus