USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємця в Луцьку оштрафували на 111 тисяч гривень

18 Жовтня 2018 11:56
Підприємця, який неналежно оформив працівника, оштрафували на 111 690,0 грн.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

У серпні під час інспекційного відвідування фізичної особи-підприємця в Центральному універмазі інспектори праці управління з питань праці міської ради виявили продавця непродовольчих товарів, який був оформлений згідно з цивільно-правовою угодою, хоч фактично це не відповідало дійсності.

За результатами аналізу матеріалів інспекційного відвідування вдалося встановити, що продавець працює повний робочий день з визначеним переліком обов’язків, отримує заробітну плату і т.п., тобто перебуває у трудових відносинах. Враховуючи вище викладене, інспектори праці склали акт інспекційного відвідування з зазначенням порушень трудового законодавства, а саме - неоформлення із працівником трудового договору, у тому числі неоформлення трудового договору в письмовій формі, тобто фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення. Також було складено припис на усунення даного порушення.

На підставі акту інспекційного відвідування керівництво управління з питань праці прийняло рішення про накладання штрафу на фізичну особу-підприємця в розмірі 111 690 грн., відповідно до абз. 2 ч. ст. 265 КЗпП України.

Зауважимо, відповідно до норм чинного законодавства про працю юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:

- фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (на сьогодні – 111 690,0 грн.);

- порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі - у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати (11 169,0 грн.);

- недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці - у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (37 230,0 грн.);

- порушення інших вимог трудового законодавства -у розмірі мінімальної заробітної плати (3 723,0 грн. на сьогодні).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus