USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підсумки протестів у Парижі: 200 затриманих, пограбовані та спалені магазини

18 Березня 2019 09:14
Французький уряд визнав, що заходи безпеки були «недостатніми», щоб зупинити підпали і пограбування з боку учасників акції «жовтих жилетів» та анархістів на Єлисейських полях в Парижі.

Про це заявив прем’єр-міністр Едуард Філіп, пише ГолосІнфо.

«Аналіз вчорашніх подій показує, що вжитих заходів було недостатньо для стримування насильства і запобігання правопорушень», – заявив прем’єр. Французький уряд визнав, що заходи безпеки були «недостатніми», щоб зупинити підпали і пограбування з боку учасників акції «жовтих жилетів» та анархістів на Єлисейських полях в Парижі.

Макрон перервав коротку поїздку на лижі, щоб повернутися в столицю на кризову зустріч в суботу і поклявся діяти «рішуче».

Ритейлери висловлювали занепокоєння з приводу 18-го уїк-енду потужних антиурядових акцій. В суботу протести характеризувалася різким зростанням насильства після декількох тижнів зменшення кількості учасників.

Демонстранти влаштували сутички з поліцією в суботу, близько 80 магазинів і офісів були розграбовані.

«Таке відчуття, що це ніколи не закінчиться. Ви можете протестувати, але навіщо все руйнувати? ... Ремонт вікон буде коштувати як мінімум 25 000 євро і значна частина товарів зникла», – сказав Емір Фатнассі, чий магазин на Єлисейських полях був розгромлений протестувальниками.

Анархісти з групи «чорний блок» в суботу підпалили знаменитий пивний ресторан Fouquet, а також магазин люксових сумок Longchamp. Також були пошкоджені магазини одягу Hugo Boss, Lacoste і Celio, банк, шоколатьє і кілька газетних кіосків.

Поліція застосувала сльозогінний газ, шумові гранати і водомети, щоб втихомирити протестуючих, які зібралися біля підніжжя Тріумфальної арки.

Представники «жовтих жилетів» в неділю закликали міністра внутрішніх справ Крістофа Кастаньєра піти у відставку через нездатність уряду стримати «чорний блок». Вони звинувачують анархістів в підриві мирних щотижневих демонстрацій.

Судове джерело повідомило агентству, що після суботніх подій 200 осіб, в тому числі 15 неповнолітніх, перебували під вартою.

Нагадаємо, 15 березня було останнім днем французьких «Великих національних дебатів», розпочатих президентом Еммануелем Макроном з метою відповісти на вимоги руху «жовтих жилетів».

Протестувальники відкидають дебати як порожні слова і частину кампанії Макроном перед виборами до Європейського парламенту у травні. Вони розгнівані високими податками та економічною політикою Макрона.

У своєму онлайн-заклику до суботніх протестів організатори заявили, що хочуть, щоб цей день став «ультиматумом» для уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ігор луцький Показати IP 18 Березня 2019 11:37
Вандали і злодії.
Я Показати IP 19 Березня 2019 06:16
чому кровавий Макрон не йде геть і не верещить держдеп і інша пгавозахисна сволота про порушення прав онижедетей?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus