USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Пішохід був п’яний»: водія, який на трасі біля Луцька збив чоловіка, покарали умовно

14 Листопада 2020 18:40
В обласному центрі Волині судили водія, який у 2018 році у Милушах збив на трасі чоловіка, який перебігав дорогу. У суді водій свою вину не визнав, вказавши, що не порушив правил дорожнього руху, до того ж, пішохід, який перебігав трасу, був п’яний.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, 27 липня у селі Милуші поблизу Луцька водій «Peugeot 605» на дорозі М-19 сполученням «Доманова-Ковель-Чернівці-Тереблече» збив чоловіка, який переходив дорогу справа на ліво відносно руху автомобіля. Внаслідок ДТП потерпілий отримав численні переломи.

Проте у суді водій свою вину не визнав, хоча не заперечував фактичних обставин. Чоловік стверджував, що він не мав технічної можливості уникнути наїзду на пішохода, оскільки останній зненацька почав перебігати проїзну частину дороги, при цьому перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп`яніння. Тож він просив суд виправдати його.

Натомість потерпілий просив визнати водія винним та задовольнити цивільний позов про відшкодування моральної шкоди.

Дослідивши усі матеріали справи, суд дійшов висновку, що водій «Peugeot 605» винний, тож йому призначили покарання у виді двох років обмеження волі, змінивши його на умовне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцьк Показати IP 14 Листопада 2020 21:35
І кажуть,що лише простих водіїв позбавляють волі,а "своїх" на умовно. Я до того,що коментували новину про суд над патрульним,от і простим водіям умовно дають,коли стається дтп незумисно.
Anonymous до Луцьк Показати IP 14 Листопада 2020 23:46
А НЕ має бути взагалі ніякого покарання, карати в такому випадку треба бігуна під мухою. Карати НЕвинного в ДТП тільки тому, що "керував джерелом підвищеної небезпеки, бла-бла-бла" - МАРАЗМ.
Anonymous Показати IP 14 Листопада 2020 22:59
Ну от що, НЕ робили тому "перебіжчику" в лікарні аналізу на алкоголь? Яке умовне? Вискочив бухий під колеса - лікуєшся сам, платиш за ушкодження авто і моральну шкоду водію, і штраф за порушення ПДР. Це - не суд, а фарс! НІ, за збиття людей на переході, за перевищення швидкості в населеному ункті - карати треба, але тут - водій взагалі ні в чому не винен! Через алкаша людина отримала несправедливий вирок. Доречі, а мав він світловідбиваючі елементи на одязі, чи вискочив весь в чорному, як Пилипко з конопель на дорогу?
Dido Показати IP 15 Листопада 2020 10:30
Засудили бо не захотів з пяним дибілом домовлятись і платити йому за те, що він бухий під машину попав. Чудесне правосуддя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus