USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після Brexit у Британії можуть запровадити воєнний стан, – ЗМІ

27 Січня 2019 17:02
У Великій Британії у разі невпорядкованого «Брексіту» можуть ввести воєнний стан для запобігання хаосу в країні.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на лондонську газету The Sunday Times, в уряді наразі обговорюється доцільність застосування в такому випадку Акту про надзвичайні ситуації від 2004 року, який дозволяє вводити комендантську годину, здійснювати конфіскацію майна, обмежувати свободу пересування і задіяти збройні сили для придушення заворушень.

Видання зазначає, що уряд у Лондоні за таких обставин також отримає право вносити поправки у будь-яке законодавство за винятком Акту про права людини. «Тяжіюча тема у всіх питаннях, що стосуються планування на випадок хаотичного «Брексіту», - це громадянська непокора і страх, що може призвести до загибелі людей у разі нестачі продовольства і медикаментів», - пояснило газеті поінформоване джерело.

Інший співрозмовник видання повідомив, що планувальники як модель порушення порядку розглядають ситуацію, що виникла через збої, які були викликані виверженням вулкана в Ісландії в 2010 році. «Це найближчий приклад у сучасній британській історії, хоча ніщо не може зрівнятися за масштабами хаосу з нерегульованим « Брексітом», який буде в тисячу разів гірше, ніж криза через хмари вулканічного попелу», - зазначив він.

Газета також повідомляє, що уряд у Лондоні домагається продовження часу роботи для парламентаріїв, щоб дати їм можливість завершити розробку законодавства щодо «Брексіту» до виходу Великої Британії зі складу ЄС, запланованого на 29 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus