USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після надання Томосу УПЦ КП і УПЦ МП змінять назви

7 Жовтня 2018 22:35
Після надання Томосу і створення Помісної церкви, таких назв, як «Українська Церква Київського Патріархату» або «Українська Церква Московського Патріархату» не буде.

Про це розповів директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш, повідомляє РІСУ.

Тому Помісна Церква буде називатися «Українська Православна Церква».

На думку Юраша, до УПЦ ввійде більшість представників духовенства всіх православних конфесій.

«Зараз вони перебувають в очікуванні. Зайняли спостережну позицію», - каже він.

«Думаю, що також половина або й більше структур УПЦ Московського Патріархату відразу чи у найближчій перспективі теж прийдуть до Української Православної Церкви», - додав представник Мінкульту.

«Статус Московського Патріархату в Україні (після створення єдиної Помісної Церкви, – ред) теж зміниться. Зараз в УПЦ МП розглядають кілька варіантів», - каже Андрій Юраш.

За його словами, УПЦ ПМ або стане екзархатом, або переформатується на окрему митрополію.

«У будь-якому разі віряни нарешті зможуть чітко зрозуміти до кого вони належать», - підкреслив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 8 Жовтня 2018 05:14
нова гризня почнеться..... перед виборами нове шоу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus