USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після заклику Зеленського НАБУ зареєструвало понад 1700 звернень

5 Жовтня 2019 11:23
Після того, як президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні закликав українців скаржитися на всі факти корупції до Національного антикорупційного бюро, до НАБУ надійшло понад 1700 звернень. Більшість викладених у них фактів не відносяться до підслідності Бюро - органу, який має розслідувати топ-корупцію з участю міністрів та інших високопосадовців, суддів, депутатів, керівників держпідприємств тощо. Однак у відомстві обіцяють прийняти рішення по кожному з них і повідомити про результати заявникам, повідомили у пресслужбі НАБУ.

За останні два тижні Бюро отримало понад 960 дзвінків, 360 електронних листів та 370 листів поштою.

Також запевнили, що всі звернення належним чином зареєстровані, їм нададуть правову оцінку і надішлють відповіді заявникам.

При цьому, як повідомляється, люди скаржаться не тільки на факти, які підслідні НАБУ:

– неналежне досудове розслідування,

– реалізація соціальних, трудових прав та законних інтересів,

– порушення вимог земельного, житлово-комунального законодавства,

– порушення законодавства під час примусового виконання судових рішень,

– питання, пов’язані з незгодою із судовими рішеннями та порушенням норм матеріального та процесуального прав під час їх ухвалення.

В Бюро розказали, що нерідко люди скаржаться на життєві обставини та сусідів.

Водночас в НАБУ підкреслили, що будуть проводити розслідування лише за тими фактами, які підслідні Бюро, тобто ймовірні злочини вчинені високопосадовцями, або якщо місцевій громаді чи інтересам держави завдано шкоди на більш ніж 960 тис. грн.

При цьому решту звернень скерують до інших органів для розгляду в межах компетенції. Навіть за таких обставин НАБУ поінформує заявника про цей факт і сповістить, із яким органом варто надалі тримати зв’язок.

Більше того,в Бюро пообіцяли надати роз’яснення можливих шляхів відновлення порушених прав та інтересів.

Нагадаємо, 23 вересня Володимир Зеленський записав відеозвернення, у якому закликав жителів України повідомляти про факти хабарництва і корупції на гарячу лінію НАБУ. У відповідь на заклик Зеленського у Раді громадського контролю НАБУ наголосили, що цей орган не розслідує усі корупційні злочини і наголосили, що через хибну інформацію про повноваження бюро гаряча лінія НАБУ буде перевантажена дзвінками щодо порушень, які не є підслідними органу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus