USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Пісні і танці «від Карпат до Криму»: хор імені Верьовки подарував лучанам яскравий концерт. Фото

24 Вересня 2021 08:59
Музичне дійство, яке відбулося 23 вересня у Волинському облмуздрамтеатрі, вразило гостей масштабністю, бездоганним виконанням і видовищною хореографією.

Національний заслужений академічний український народний хор імені Григорія Верьовки – бажаний гість в усіх куточках України. Колектив славний творчими групами: хоровою, оркестровою і танцювальною. Разом вони утворюють своєрідну мозаїку, елементами якої є найкращі зразки культури нашої держави.
Тому виступ національного хору у Луцьку, який організувала івент-агенція «Tikhonov сoncert and event agency», став чудовим подарунком для всіх шанувальників народної творчості.

Читати ще: Любов, краса та карпатський колорит: легендарна «Гуцулка Ксеня» причарувала лучан. Фото

Концерт розпочався з пісенних композицій, які перетікали у танцювальні номери. Вони ж трансформувалися у своєрідні театральні постановки, що ілюстрували народні звичаї.
Таке дивовижне поєднання виглядало абсолютно цілісним і викликало захоплені вигуки «Браво!» та щирі оплески.
Перед глядачами пройшла культура усієї України. Як відзначили ведучі – «єдиної від Карпат до Криму». Народні пісні, танці і веснянки, обряди та ритуальні дійства – усі композиції захоплювали.
Особливо ж, у своїй символічності, на яку миттєво прореагувала публіка, виокремлювалися два номери: карпатський аркан і танець кримських татар.
Яскравим фіналом концерту стало виконання пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», під час якого зал піднявся.
За тим до глядачів звернувся керівник хору Зеновій Корінець. «Від сходу до заходу – у нашому колективі вся Україна. Є тут і ваші земляки. Це один з трьох наших бандуристів – Тимофій Старенков». Зал вибухнув оплесками.
«Ми завершуємо по-різному наші концерти, але хочеться при такій чесній, великій українській громаді сказати вам щире дякую. І хай згинуть наші воріженьки!», – наголосив Зеновій Корінець перед виконанням Гімну України. А після нього пролунали ще дві, без перебільшення, воістину народні пісні: «Наливаймо, браття» та «За Україну!»
Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рауль Показати IP 24 Вересня 2021 09:27
занимательно, однако.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus