USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пісні про карантин: ТОП класних хітів від українських музикантів і гумористів

11 Травня 2020 07:00
Пандемія коронавірусу у світі суттєво змінила звичне життя людей. Економічна криза, викликана новою недугою, вплинула на всі сфери, зокрема й на шоу-бізнес.

Наразі невідомо, коли відновляться гастролі й концерти улюблених виконавців. Схоже на те, що нинішній рік буде скромним на розваги. Проте українські артисти продовжують тішити своєю творчістю в інтернеті. Багато з них присвячують нові пісні саме темі карантину, жартують, підбадьорюють і закликають залишатися вдома.

В рамках підтримки важливої комунікаційної кампанії стосовно профілактичних заходів проти поширення в Україні коронавірусу було знято навіть соціальний музичний відеоролик різними мовами під назвою «Залишайся вдома». В ньому беруть участь відомі українські музичні та культурні діячі. Ролик закликає залишатися вдома, щоб не наражати себе та оточуючих на небезпеку.
Антикарантинний хіт презентували й артисти Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва. Це кавер-версія хіта Ніни Сімон «Ain't Got No, I Got Life» в україномовній адаптації, яку здійснив соліст гурту AVIATOR Дмитро Тодорюк.
Доволі популярною нині стала англомовна пісня проекту MOZGI «No Hugs, No Kisses». Авторами треку традиційно виступили Олексій Потапенко та Олексій Завгородній.
Крім того, Потап випустив ліричну пісню під назвою «Карантин», у якій запевняє, що все буде добре: «Ми, творчі люди, дуже тонко відчуваємо ситуацію. І особисто я говорю про майбутнє, в якому ми будемо згадувати все, що нині відбувається, як страшний сон».
А ось про те, як не втратити здоровий глузд, сидячи вдома на карантині, Потап розповів у ще одній пісні. Більше того, навіть кліп на цей трек він відзняв у власній оселі.
Не пасе задніх і його дружина Настя Каменських, яка теж потішила шанувальників карантинною композицією.
«Stay At Home» – так називається трек, який випустив гурт PATSYKI Z FRANEKA спільною з телеведучою Лесею Нікітюк. До слова, саме під цю пісню станцювали луцькі медики швидкої в своєму новому антикоронавірусному відео.
Неабияк піднімає настрій домашня пісня від коміка команди КВН «V.I.P. Тернопіль» Тараса Стадницького та його дітей.
Романтичну карантинну пісню під гітару подарував шанувальникам колега гумориста волинянин Аркадій Войтюк.
А ось народні улюблениці з Тернопільщини, гурт «Лісапєтний батальйон», випустили кліп про боротьбу з коронавірусом за допомогою сільськогосподарських робіт.
Напрочуд «стильно, модно й молодіжно» вдалося заспівати про коронавірусні реалії талановитому музиканту із Хмельницього Олегу Шкарпеті, який має сценічне ім’я ШУГАР. Треки «Корона» та «Маски» не залишають байдужим і направду піднімають настрій.
Дотепну пісню про карантин «Біда» презентувала і коломийська артистка Баба Доцька. Гумористка переспівала пісню гурту GO_A «Соловей», з якою вони перемогли в українському нацвідборі на «Євробачення-2020».
Аж дві позитивні пісні подарував своїм прихильникам Мирослав Кувалдін – фронтмен гурту The ВЙО та проєкту Jonych.
У популярної співачки Jerry Heil також вийшов доволі позитивний трек про карантинні будні тих, хто піддається паніці.
Жартівлива пісня про карантин вдалася і у лідера гурту NRavitsa Planet Івана Марунича та команди НЛО TV.
А ось андеграундний тернопільський виконавець Міша Яцишин відзняв кліп на пісню «Коронавірус», де розповідає не так про хворобу, як про кохання до дуже прикрої дівчини.
Народний репер з Буковини Петро Моставчук, а точніше МС Петя, також не оминув увагою найактуальнішу тему сьогодення.
«Заполонив вірус мій світ, але не душі наші», – співає Олег Серафин із україно-латиноамериканського гурту Rumbero's.
«Війна, коронавірус, пожежі в Чорнобильській зоні, економічна криза… Ми – українці і нас ніщо не зможе вбити», – заявляють музиканти популярного гурту СКАЙ. Колектив на чолі з Олегом Собчуком нещодавно представив життєствердну пісню «Переживем», у кліпі на яку, до слова, «засвітилась» волинянка.
На тому, що варто вірити у краще, наголошують музиканти українського рок-гурту VEREMIY у пісні «Усміхнені й живі».
Під впливом світової пандемії свій перший україномовний трек презентувала й українська хіп-хоп співачка Marcelle.
Репер Freel, ексучасник гурту «На Відміну Від», іронізує: «Мийте гречку з милом і пам'ятайте: ми всі помрем! Але не сьогодні».
Український режисер-документаліст, поет і музикант Руслан Горовий та фронтмен рок-гурту «Широкий лан» Святослав Бойко висміюють масове скуповування товарів на чорний день та закликають допомагати медикам та армії. Пісня стала музичною відповіддю на вірусне музичне відео, створене раніше американськими військовими ветеранами.
Оптимістичну пісню про карантин презентував прикарпатець Василь Мельникович, знаний як Гуцул Хуліган. Вона – про двох закоханих, які не можуть зустрітися через карантин.
«Побачимося після карантину», – співають Тимофій Хом’як та Настя Сердюк із дуету «Вертеп».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Альберт Показати IP 11 Травня 2020 23:05
До речі, Marcelle одна з перших випустила трек про коронавірус. І через тиждень ще вийшли англійська та французька версія!! Обов'язково послухайте. Та й інші треки, якто кажуть - огонь!! Дуже мощно стартанула - по 2 україномовних треки на місяць

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus