USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Пів року по стінах тече вода: мешканці багатоповерхівки в Луцьку не можуть звільнити голову ОСББ

15 Серпня 2022 14:29
Мешканці багатоквартирного будинку в Луцьку нарікають на голову ОСББ та ініціювали збори, аби звільнити його. Їхній будинок на проспекті Соборності, 37а є найдовшим у місті. За рік на утримання дев’ятиповерхівки лучани сплачують близько мільйона гривень, однак на що саме йдуть ці гроші, не знають.

Голову ОСББ Максима Дімова тут бачать украй рідко, адже загалом він керує 16 об’єднаннями, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У дворі на проспекті Соборності мали відбутися збори мешканців ОСББ із будинку № 37а, але голова об’єднання не захотів ні призначити секретаря, ні озвучити порядок денний. Мешканці вимагають звільнити його з посади. Зазначають, що за півтора року жодного разу не бачили людину, яка веде бухгалтерію.

Будинок у занедбаному стані. Деякі квартири покрилися грибком через те, що протікає стояк.

«Уже пів року в мене по стіні біжить вода. Стіна повністю чорна. Все поцвіло: і стеля, і плитка. Ніхто нічого не робить. Голова мені каже: «Ідіть домовлятися до сусідів. Це я повинна ходити домовлятися? – скаржиться мешканка будинку. – Пів року прошу, щоб усе зробили, аби не текло. Це аварійна ситуація. Приходив сантехнік. Подивився і сказав, що тече зверху. Пишуть із четвертого під’їзду, що в них такий же страшний грибок. У мене був тут зроблений ремонт, але довелося все обдерти».

Читати ще: Бізнес на ОСББ: голову кількох об'єднань у Луцьку підозрюють у махінаціях і розтраті коштів

Коли розпочалася повномасштабна війна, люди кинулися до підвалу, щоб облаштувати укриття, але там стояла вода. До того ж, потрібно було все розчистити. Частину підвалу мешканці прибрали самотужки. Частину мали привести до ладу працівники, яких нібито найняв голова ОСББ. Однак і досі там усе завалено сміттям. На це «прибирання», запевняють мешканці будинку, Максим Дімов витратив дев’ять тисяч гривень.
Пенсіонерки обурюються: кілька років біля під’їздів немає лавки та пандуса.

«Два роки просимо облаштувати пандус. Дитину на візку мушу виносити на руках. Дружина самостійно зробити цього не може», – говорить мешканець будинку.

Його сусідка старшого віку додає: «Як прийду з магазину, то не можу вилізти по цих сходинках. В онучки малесенька дитинка. Візок – 16 кілограмів, дитина – 10 кілограмів. Спробуй винеси наверх. А зимою, коли слизько, це взагалі неможливо… На першому поверсі в під’їзді розбите вікно. Лавка біля під’їзду стоїть поламана вже два роки».

Натомість на дашок до під’їзду було витрачено 30 тисяч гривень.

Голова ОСББ Максим Дімов запевняє, що звертався до міськради, там нібито відповіли, що пандус можуть зробити за кошти з бюджету громади за умови, якщо в під’їзді мешкає особа з інвалідністю на візку.

Як виявилося, в цьому ОСББ оформлені і електрики, і прибиральники. Тільки ніхто із мешканців будинку їх не бачив.

«Бухгалтер гроші отримує, голова отримує, двірники отримують, електрик отримує… А ми не знаємо розміру жодної зарплати», – кажуть мешканці багатоповерхівки.

Максим Дімов – керівник 16 ОСББ. Якщо в кожному він має хоча б мінімальну зарплатню, то в цілому за місяць отримує 104 тисячі гривень, припускають журналісти. Також чоловік – засновник будівельної фірми «Волиньбудінвест», тому послуги може проводити через своє підприємство.

Люди на зборах зазначають: у паперах, які показував голова, – безлад. Немає жодного акта виконаних робіт. На що освоюються кошти – невідомо.

«Ми налаштовані міняти голову ОСББ. Хочемо тут бачити людину, яка буде працювати. Бо наразі незрозуміло, які тут справи робляться», – наголошує мешканець багатоповерхівки.

На зборах голову не звільнили, адже Максим Дімов не включив до порядку денного питання про своє звільнення. Та й порядку денного не було. Протокол зібрання ніхто не вів і жодних рішень не приймали.

Зауважимо, у випадку розтрати коштів або зловживань за справу мають братися правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Василь Показати IP 15 Серпня 2022 15:22
Перш за все-це не голова ОСББ,а управитель.якого на свою голову найняло правління ."Бачили очі ,що вибирали-їжте.хоть повилазьте!!"Це така ситуація по всьому місту-новий бізнес. Ці управителі понабирають по 10-20 будинків-і спокійно мають зарплату міністра.Хоча насправді нормально обслуговувати можна 3-4 будинки у одному дворі.В даному випадку ми маємо провал по організації роботи ОСББ в м. Луцьку департаментом ЖКГ.Для обслуговування вже 5-и і більше будинків потрібно мати персонал.а 16 будинків-це по суті ЖЕК,приватний.Ця проблема виникла із=за того,що керівництво департаменту було дуже зацікавлено в великих договорах з ПП із фонду 70\30,а мешканці не вникали в ці фінансові махінаціїї.Ось тому і тече,ще буде не гріти.Хоча дехто добре нагрів руки.Про що неодноразово писали ВН.
лучанин Показати IP 15 Серпня 2022 17:01
максімка прославився на весь Луцьк
Степан Показати IP 15 Серпня 2022 17:21
Проблема в тому що більшість ОСББ в Луцьку контролюють колишні політичні імпотенти.( така собі волинська мафія). Цей голова є просто представником їхніх інтересів. Закінчитьсся війна і всіх цих " товаришів" прийдеться по доброму копнути.
Правда Показати IP 15 Серпня 2022 18:47
Погоджуюсь пане Василь.Але звільнити голову ОСББ елементарно.Але люди цього не розуміють,законодавство не знають,навіть лінуються прочитати,а тим паче зібрати збори,бо навіть протокол не здатні написами,принцип-"моя хата скраю" діє досить успішно. Статут є,а вони хоч знають,що це таке,то нехай "мучаться".Вибачте,але якщо ти "дурне",то ти дурне.Все.
Правда Показати IP 15 Серпня 2022 18:51
Власники,співвласники.Голова ОСББ не призначається,а вибирається!!!Ви його обрали.А фінансові рішення приймає не голова,а правління,яке ви також обрали.Почніть вже хоч щось читати.
Управа є ! Показати IP 15 Серпня 2022 18:56
Не мучтеся і не чекайте закінчення війни ! Створіть ініціативну групу, ініціюйте збори жильців, заставте правління ОСББ прозвітувати, попередньо організуйте проведення фінансового аудиту, проревізуйте договори підряду і акти виконаних робіт, найміть юриста-консультанта, запросіть на збори представника міськради з департаменту ЖКГ, журналістів із ЗМІ - і женіть голову ОСББ сраною мітлою ! А за результатами його діянь - підготуйте позов в прокуратуру ! Але якщо впускали до квартир кандидатів в депутати з кульками - то вже, панове, звиняйте - хоча може прозрієте до чергових виборів !
Василь Показати IP 15 Серпня 2022 19:31
Мені прийшлось вивчати результати діяльності ОСББ.Проблема починається з управління на рівні міністерства.Проблемами ЖКГ займалась Альона Бабак. може вона знає.як красити нігті і ходити в мініспідниці на каблуках-але займатись цією запущеною ділянкою роботи повинен практик.В Польщі відразу муниципалітети провели збори мешканців і створили ОСББ.А далі працюйте і думайте самі. А в Україні вже десятиліттями тянуть кота за хвіст.Чим і користується корупція.В результаті маємо повний провал підготовки будинків до опалювального сезону,відсутність дроблення системи котелень для забезпечення живучості.В департаменті ЖКГ Луцька ніхто не несе відповідальність-головне,освоїти кошти ЄБРР,перекинувши їх на приватні структури.На жаль,знехтували досвідом Риги ,Вільнюса, Мінська,навіть Львова за 200км.
Правда Показати IP 15 Серпня 2022 19:34
Ці люди златні створити ініціативну групу,Ви оптиміст...а тим паче найняти юриста,для чого він,вони ж самі за це голосували,за те,щоби не відповідати ні за що,це класичний "совковий"підхід.Таких ОСББ маса і "масовка" там така ж.Нехай "мучаться",хоча це їм не допоможе,прикро...до речі прокуратура цим давно не займається,в них інші функції.
Правда Показати IP 15 Серпня 2022 19:41
Ви Василь,як завше правий.Бабак-це ще те непорозуміння,іноді такого "плота плела",що .....департамент ЖКГ,о це ще ті нероби,ходиш собі,протираєш штани і дійсно ніякої відповідальності...Власники житла повинні взяти на себе відповідальність,а допомогти мають відповідні органи управління...щось я фантазую..."куда нам до нее,она уже в Париже..."
Анонім Показати IP 15 Серпня 2022 19:44
Найміть юриста, ця ситуація вирішується дуже просто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus