USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Побиття нардепа від «Слуги народу» виявилося інсценуванням від СБУ

16 Грудня 2019 20:31
Напад на народного депутата від Слуги народу Михайла Ананченка у Сумах виявився інсценуванням Служби безпеки України.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

За інформацією спецслужби, жодних протиправних дій щодо депутата вчинено не було.

Згідно із повідомленням, співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку до вчинення дій насильницького характеру стосовно нардепа, що пов'язані з його державною та громадською діяльністю.

Встановлено, що виконавці злочинного «замовлення» отримали від організатора обумовлену грошову винагороду. У зв'язку з необхідністю попередити вчинення злочину, співробітники СБУ спільно з прокуратурою провели процесуальне документування їх протиправних намірів.

«Під час його проведення дії осіб, причетних до правопорушення, було взято під контроль, завдяки чому заподіяння можливих тілесних ушкоджень або інших насильницьких дій щодо народного обранця було попереджено», - зазначається у повідомленні.

При цьому у спецслужбі наголосили, що з метою отримання максимально об'єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників замаху, насамперед стосовно організатора, було прийнято рішення про розміщення у соцмережах повідомлення Ананченка про «напад на нього двох молодиків у балаклавах».

«Оприлюднення цієї інформації дало змогу співробітникам СБУ у повній мірі задокументувати дії організатора та виконавців», - підкреслюється у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину), ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору злочину.

Раніше Ананченко заявив, що біля його будинку в Сумах на нього напали двоє невідомих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тесла Показати IP 18 Грудня 2019 16:15
Мене колись кіт сильніше дряпну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus