USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

Почали діяти нові правила в'їзду до Словаччини: що потрібно знати

9 Липня 2021 17:40
Словаччина від сьогодні змінює правила в’їзду у зв’язку з карантинними обмеженнями. Тепер всі, хто в’їжджає на територію країни, повинні попередньо зареєструватися на спеціальному вебсайті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр ДПСУ.

«Особи зобов’язані зареєструватись за посиланням https://korona.gov.sk/ehranica, підтвердити реєстрацію на кордоні, а також бути готовими підтвердити реєстрацію під час перебування на території країни», – йдеться у повідомленні.

Якщо людина прибуває повітряним транспортом, їй необхідно до виїзду заповнити форму за посиланням: https://www.mindop.sk/covid/.

Усі невакциновані особи, які в’їжджають на територію Словаччини, повинні піти на самоізоляцію на 14 днів (якщо за цей час не виникає симптомів).

Втім, самоізоляцію можна припинити, отримавши негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Дітям до 12 років не потрібно проходити тест.

Крім цього, особи, яким не можна робити щеплення за станом здоров’я, повинні підтвердити цей факт сертифікатом, а також надати негативний результат тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години.

Зазначено, що окрім COVID-картки ЄС або сертифікату про щеплення, сертифікати інших країн також визнаються за умови, що вони містять необхідну інформацію словацькою, чеською або англійською мовами.

За інформацією відомства, нещеплена особа, яка прямує в Словаччину на роботу може не проходити самоізоляцію (правило діє до 01.09.2021), якщо вона:

- за останні 14 днів перебувала тільки в одній з країн ЄС, в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні, Швейцарії чи Україні;

- має дозвіл на тимчасове або постійне проживання у Словаччині та місце роботи в одній з країн ЄС, в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні, Швейцарії чи Україні;

- має постійний або тимчасовий дозвіл на проживання в країнах ЄС, в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні або Швейцарії, а у випадку України – на відстані до 100 км від найближчого пункту пропуску і місце роботи в Словаччині;

- має довідку від роботодавця про місце роботи;

- має негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не раніше, ніж за 7 днів до прибуття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus