USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Податківці вибірково «тиснуть» на волинський бізнес», - депутат

22 Листопада 2017 14:03
Згідно з новими повноваженнями, які надали державній фіскальній службі, у випадку підозри на порушення фіскали можуть зупиняти реєстрацію податкових накладних. Своєю чергою, депутати Волинської обласної ради кажуть, що цим правилом податківці зловживають, тож необхідно ці повноваження анулювати.

Про це йшлося 22 листопада під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Зокрема, як зауважив голова комісії Андрій Турак, через уявні порушення бізнесменам, які працюють у правовому полі, створюють перешкоди у роботі. Депутат додав, що з подібною проблемою стикаюється не лише волинський бізнес, а й підприємці у інших областях.

«Коли податковій надали право зупиняти реєстрацію податкових накладних, якщо комусь буде здаватися, що там є якісь порушення, то почалися чималі проблеми. Податківці вибірково тиснуть на волинський бізнес. Було таке, що фірма "біла", працює прозоро, але комусь щось привиділося і виникали неприємні ситуацію для підприємства. З приводу цієї ситуації депутати з Чернівецької обласної ради вже надіслали звернення в Київ, аби ці повноваження у ДФС відібрали. Чернівецькі колеги просять і нас долучитися до цього звернення. Враховуючи, що подібні проблеми є і на Волині, прошу підтримати дане прохання», - звернувся до членів комісії Андрій Турак.

Присутні проголосували за те, аби рекомендувати депутатам Волинської обласної ради ухвалити звернення до Кабінету міністрів України, Міністерства фінансів України та Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

У тексті звернення йдеться: «З 1 липня 2017 року діє система моніторингу податкових накладних з податку на додану вартість, передбачена п. 201.16 ст. 201 Податкового кодексу. В результаті її технічної та методологічної недосконалості десятки тисяч підприємств – платників ПДВ малого та середнього бізнесу (великі підприємства не перевіряються) опинилися в ситуації, коли їх податкові накладні своєчасно не реєструються, оскільки органи ДФС повсюдно порушують передбачений законом 5-денний термін для їх перевірки. Не отримуючи права на податковий кредит, такі підприємства зобов’язані сплачувати до державного бюджету більші суми податків, ніж це передбачено нормами Податкового кодексу».

Також члени комісії рекомендували Волиньраді звернутися до парламенту та прем’єр-міністра, аби внести правки в держбюджет на 2018 рік. Депутати мотивують це тим, що нинішня редакція несе загрозу для успішного розвитку громад та суперечить принципам децентралізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus