USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Гунчик тисне на ОТГ через образу за ветсанзавод, - голова громади

11 Липня 2017 19:00
Волинська ОДА перевіряє Поворську об’єднану територіальну громаду, закидаючи їй невиконання по наповненню бюджету. Натомість, голова ОТГ каже, що бюджет виконали на 110%, а дії облдержадміністрації – помста за самостійність.

Про те, що в Поворській ОТГ тривають перевірки розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

«Проблемні питання починають виникати в одній із громад Ковельського району - Поворській ОТГ. Ми аналізували ситуацію, є невиконання по наповненню бюджету. ОТГ ще не стала неспроможною на 100%, але якщо теперішня тенденція продовжуватиметься, то все до того дійде. Ми дивимося, чи підприємці пішли, що змінилося з місцевими податками. Якщо ми побачимо, що громада - в занепаді, то закон дозволяє приєднувати сільські та селищні ради, збільшуючи спроможність громади. А в Ковельському районі ще є достатньо сіл, які не визначилися щодо приєднання», - пояснює Гунчик.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРЕВІРКИ ВОЛИНСЬКИХ ОТГ: ДОПОМОГА ЧИ АДМІНІСТРАТИВНИЙ ТИСК?

Тим часом, стан справ в ОТГ коментує голова Сергій Семенюк.

«Я зараз маю перед собою документи. Тут чітко вказано, що виконання бюджету за півроку становить 110%, відповідно, дохід від перевиконання становить 219 тисяч. Ми йдемо приблизно з усіма на рівні. Основними бюджетонаповнюючими податками в нас є ПДФО і податок за землю. Ми зарплати виплачуємо, благоустрій проводимо. Окрім цього, взяли на своє утримання бібліотеки, створивши комунальний заклад. Також із держави немає субвенції на ДНЗ та музичну школи. Попри це, діткам є де виховуватися, а старшим - де навчатися. Ще ми утримуємо дві пожежні бригади», - наголосив Сергій Семенюк.

Більше того, з його слів, отримавши державну субвенція на ОТГ, в громаді планують значно покращити інфраструктуру.

«На розвиток інфраструктури ОТГ нам мають дати 3,8 мільйона гривень. Відповідне розпорядження Гройсман підписав 17 червня. Тому зараз ми виготовляємо проектно-кошторисну документацію для ремонтних робіт в школі, ДНЗ, амбулаторії, будинку культури, ремонтуватимемо й дорогу. Але підготувавши ПКД, далі поїдемо в область, отримаємо висновки й з цими документами в Київ, там вже мають затвердити використання коштів. Дивно, що ці гроші не дали нам у березні, а поки вся бюрократична процедура пройде, то матиме їх у грудні», - каже голова Поворської ОТГ.

Та додає, що перевірки з ОДА та висловлюваннями щодо неспроможності – ніщо інше, як тиск.

«Я знаю, чого такий тиск іде на нас. Скажу вам як є - бо я нікого не боюся. Це через те, що Поворська громада не дозволила хоронити в нас на території відходи із Ковельського ветсанзаводу, які вночі привезли. Ми проявили свою самостійність, показали, що відстоюємо інтереси громади. Як результат - перекривали трасу. Вони визнали свою помилку та за 8 днів всі рештки тварин забрали. От через це губернатор дивиться скоса на громаду та Семенюка. І не треба казати, що ми до когось будемо приєднуватися, ще до нас будуть приєднуватися»,- наголошує голова Поворської ОТГ Сергій Семенюк.

Нагадаємо, що Поворська ОТГ включає чотири населених пункти: Поворськ, Козлиничі, Пісочне, Ситовичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Житель Показати IP 11 Липня 2017 23:03
Хто з тобою буде обєднуватись? Тиж Сірожа БЕЗДАРЬ. Краще розкажи скільки в тебе боргів. Зас%ав всю громаду. Сиди і не пижся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus