USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Подробиці ДТП у Польщі, в якій загинув 9-річний українець

12 Травня 2021 13:39
Аварія з українцями, яка сталася на південному сході Польщі, унаслідок якої загинула 9-річна дитина, могла бути через необережність і неуважність на дорозі.

Зараз із його батьками працюють психологи, розповів в ефірі Україна 24 генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк, передає Gazeta.ua.

«Ми неодноразово наголошуємо нашим громадянам, щоб вони обережно їздили дорогами Польщі, адже там дещо інші правила дорожнього руху, ніж у нас в Україні. І не завжди наші громадяни дотримуються тих правил. І це, бачите, призводить до таких трагедій, як загибель дев’ятирічного хлопчика», – повідомив консул.

Павлюк зауважив, що одразу після аварії до консульства звернулася сестра водійки, яка потрапила в цю ДТП.

«Ми проводимо певні дії. Працюємо з поліцією, прокуратурою, санепідемстанцією. Оскільки потрібно буде тіло перевозити. Зараз заявили, що вони тіло хлопчика перевозитимуть до України», – розповів він.

Консул повідомив також, що аварія сталася на «внутрішньому» переїзді неподалік від Любліна – у місті Краснік.

«На тій трасі сталася аварія. Це важка траса, тому що там тривають ремонтні роботи: будують автостраду між Любліном і Жешувом. Відповідно, складно тією дорогою рухатися, вона завантажена транспортом. І там повільний рух», – пояснив Павлюк.

Він зазначив, що, за попередньою інформацією від поліції, водійка пішла на обгін, виїхавши на зустрічну смугу.

«Напевно, не встигла обігнати транспортні засоби, які рухалися перед нею, і відбулося зіткнення», – припустив консул.

Крім того, Павлюк повідомив, що на водійку, імовірно, відкриють справу.

«Зараз ми не маємо всієї інформації від поліції. Можливо, сьогодні чи завтра матимемо попередні висновки. Чи будуть порушувати справу? Думаю, так, тому що дитина загинула. Але якими будуть висновки поліції – побачимо. Поки що не можемо нічого говорити», – підсумував консул.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus