USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Подробиці скандалу у луцькому басейні: чи вдалось вирішити конфлікт із тренером

19 Серпня 2019 20:34
Трохи більше тижня тому Луцьк сколихнув скандал – за порушення трудової дисципліни звільнили відомого тренера, який тренує чемпіона України із плавання. У кожного конфлікту – дві сторони медалі: керівництво басейну розповідає про «дисциплінарне порушення», сам тренер – «про свавілля керівників». Натомість, попри непросту ситуацію, Спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву (СДЮШОР) плавання міста Луцька вдалося досягти чималих результатів: вийти із «мінусів» на прибуток, повністю оновити тренажерну залу, замінити теплові насоси тощо.

То що ж насправді трапилось у центральному басейні міста і за що звільнили тренера Володимира Самчука? Про це Інформаційне агентство Волинські Новини запитало у директора КЗ «СДЮСШОР» плавання Луцької міської ради Олександра Сологуба та його заступика Володимира Озимка.

«Розпочну з початку. Наш басейн працює в звичайному режимі. Як і в кожної законної установи, в КЗ «СДЮСШОР» плавання Луцької міської ради є положення, статут, колективний договір, врешті-решт, правила, відповідальність та інші нормативні акти, у яких чітко зазначені права кожного із працівників та за що вони можуть нести відповідальність. Щороку з 1-го липня по 1-ше вересня басейн зупиняють для проведення профілактичних робіт. З огляду на це, ще у січні ми складаємо графік відпусток. Так, згідно із цим графіком, відпустка тренера Володимира Самчука повинна була розпочатись 1 липня 2019 року. Ми спільно із ним цю дату затвердили та узгодили», – про те, як зароджувалася конфліктна ситуація розповідає очільник головного басейну міста.
Олександр Сологуб зазначив, що за два тижні до відпусток керівники басейну зобов’язані нагадати своїм працівникам про раніше домовлені дати відпустки.

«От ми нагадали про відпустку Володимиру Самчуку. На це він відказав, що, мовляв, у нього є спортсмен, якого потрібно готувати до Чемпіонату світу – Максим Ткачук, тому з огляду на те, що хлопця потрібно готувати до серйозних змагань, тренер попросив перенести його відпустку з 1 липня на 1 серпня.

Ми ж, своєю чергою, роз’яснили, що з 1 липня наш басейн зупиняється на канікулярний період, а всі працівники повинні піти на заслужений відпочинок, адже вони мають 24 дні основної, плюс 18 днів додаткової щорічної відпустки. До того ж, у нас є тренери, які мають дітей, то у них ще є додаткові десять днів соціальних відпусток. Ми пояснили Володимиру, що змушені припинити роботу басейну для «профілактики» машинного відділення, привести до ладу насоси, підшипники, сальники тощо, щоб наш басейн міг працювати, без зупинок, круглий рік. Попередили, що води у нашому басейні не буде, тому потрібно буде продумати процес тренування та підготовки спортсменів влітку», – запевняє директор школи плавання.
Він зауважив, що поспілкувавшись із колегами з інших міст, дізнався, що в канікулярний період на профілактику закривають фактично всі басейни країни. А єдиний басейн, що не припиняє роботу у літній період та відповідає олімпійським стандартам, знаходиться у місті Кам’янському Дніпропетровської області (колишній Дніпродзєржинськ). Утім, пропозицію взяти оплачуване відрядження, аби тренувати спортсмена у найбільш відповідному для цього місці, тренер відхилив.

«Володимир Самчук відповів, що ситуацію із літніми тренуваннями спортсменів він владнає, і запевнив, що все буде добре. Тож, з огляду на обставини, за спільною згодою ми перенесли йому відпустку на 1 серпня. У нас є офійційні документи, що заяву підтвердили, а відпуску погодили. Однак, ми зробили це із умовою, що увесь час, до 1 серпня тренер відвідуватиме робоче місце. Останній літній Чемпіонат із плавання проходив у Запоріжжі з 8 по 13 липня. Таким чином, аби забезпечити процес тренування та підготовки до Чемпіонату наших спортсменів, я переніс графік зливання води з басейну до 8 липня включно. Таким чином я пішов на зустріч тренерам і забезпечив тренувальний процес на місці до самого Чемпіонату.

Так, 7-го липня команда із десяти спортсменів від нашої школи поїхала на змагання в Запоріжжя. Зазвичай, цих дітей – команду від Волинської області, під час чемпіонату представляв Володимир Самчук. Але він несподівано відмовився це робити. Причини відмови мені не відомі, бо він їх не пояснив. Оскільки це відповідальність обласного рівня, то й змушувати його ми не мали права. Питання на рівні міста забезпечуємо ми, а ось питання обласного значення – відрядження, фінансують у обласному управлінні, хоча під час таких відряджень ми зберігаємо і заробітну плату, і робоче місце тренера. Володимир Самчук на тренерській нараді відмовився від цієї поїздки, хоча з його боку було би педагогічно правильно поспостерігати за тим, як пливе його спортсмен, виправити ймовірні помилки, щось підказати, внести певні коригування», – переконаний Олександр Сологуб.
Натомість, зі слів заступника керівника спортивної школи Володимира Озимка, на Чемпіонат у Запоріжжя у складі команди від КЗ «СДЮСШОР» поїхало лише два вихованці тренера Самчука – спортсмени Максим Ткачук та Анастасія Дмитрієва, тоді як усі інші – вихованці інших тренерів школи.

«Сам тренер супроводжувати спортсменів на змагання відмовився. Команда поїхала, а Самчук з понеділка, 8 липня, перестав ходити на роботу. Перед цим він подав заяву із проханням розглянути питання про проведення навчально-тренувального процесу двох своїх учнів – Максима Ткачука та Даниїла Сарапіна в СК «Спортлайф» з 8-го по 21-ше липня. Але Максима Ткачука з 8-го по 13-те липня навіть у Луцьку не було – він був у Запоріжжі на змаганнях. Щодо Даниїла Сарапіна – не знаю, бо це плавець першого розряду. Інші учні не тренувалися взагалі. Одним словом, на його заяву я відписав, аби тренер проводив навчально-тренувальний процес на базі КЗ Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву», – каже Олександр Сологуб.

З його слів, оскільки Володимир Самчук працює у СК «Спортлайф», тож усі так звані тренування спортсменів «підставляє» під свій робочий час.

«Тобто виходить, що він навчає вихованців нашої школи у свій робочий час в «Спортлайфі», та ще й отримує дві заробітних плати. А оскільки ми платимо йому гроші, то наш обов’язок – ще й здійснювати контроль фінансово-трудової дисципліни. Він перестав ходити на роботу – у нас є доповідна, ми зафіксували його відсутність на роботі у спеціальному журналі.

Спортсмени поїхали на змагання в неділю 7-го липня, а з 8-го Володимир Самчук перестав відвідувати роботу. Не було до кого ходити – він і не приходив «на басейн». Ми могли його звільнити лише за один день, за прогул 8-го липня. Як мінімум, Володимиру вартувало б вийти на зв’язок з дирекцією школи. Я спілкувався з його батьком, заступником директора з навчально-тренувальної роботи Самчуком Віктором, просив, аби його син з’явився на робоче місце. Але він прийшов до басейну лише 15 липня після обіду», – обурюється очільник центрального басейну.

Натомість, заступник директора школи плавання Володимир Озимко наголосив, що оскільки, згідно із законодавством, людину не можуть офіційно оформити на дві роботи одночасно на повну ставку, основним місцем роботи Володимира Самчука є басейн, де йому офіційно оплачують повний робочий день.
"Коли ми його ознайомлювали з актами відсутності, він спочатку поставив на одному із них свій підпис, однак пояснювальну записку писати відмовився, мовляв, зробить це пізніше. І вийшов. На другий день він подав заяву про те, що відкликає свій підпис на акті відсутності, що він помилково його підписав. Також він посилається на статтю 63 КУ, згідно із якою, він нібито не зобов’язаний давати жодних пояснень. 23 липня ми ознайомили його із проектом наказу на звільнення по статті – за прогули, на основі отих актів та відсутності жодних пояснень. Але тренер наказ про звільнення порвав.

Після цього ми провели збори колективу. Зібрали усіх, кого могли, але через те, що більшість працівників перебували у відпустках, зібрати вдалось дев’ять чоловік. Ми пояснили трудовому колективу, що у нас виник конфлікт з тренером через те, що людина не ходила на роботу і при цьому відмовилась щось пояснювати. До останнього сподівались, що Володимир Самчук зробить якусь заяву чи пояснення, що допоможе згладити ситуацію", – розводить руками Володимир Озимко.

З його слів, серед представників трудового колективу, що зібралися на зборах, було багато працівників поважного віку, які відносяться до Володимира, як до сина.

Як прокоментував ситуацію заступник директора, старші за віком колеги вмовляли тренера: «Володю, поясни ж, бо це все матиме погані наслідки». Однак на це він відповів, що, мовляв, пояснювати нічого не буде, бо його все одно не зрозуміють.

«Протокол зборів підписувати також не захотів. І присутні під час зборів працівники, коли почули таку його позицію, погодились із тим, що колегу потрібно звільняти. За каденції попереднього директора, який є його батьком, Володимир працював у режимі вседозволеності, коли хотів приходив на роботу, часто залишав дітей самих. Але часи змінились і ми хочемо результату. А щоб був результат, потрібно, щоб школа працювала злагоджено. А якщо кожен наш працівник так буде робити? До прикладу, не вийшов на роботу адміністратор чи механік басейну. І все! Надзвичайна ситуація – басейн не працює! Зривається навчально-тренувальний процес. Так і з тренером. Не прийшов – діти сидять без діла, не тренуються. Наша помилка у тому, що ми не фіксували цього своєчасно, не складали актів підтвердження відсутності тренера. Закривали на це очі, бо ж тренер і справді непоганий», – розповів про власне бачення ситуації Володимир Озимко.
Слова свого заступника підтвердив і Олександр Сологуб.

«Коли ми підняли журнал, де фіксують час приходу на робоче місце та час його вибуття, то жахнулися, скільки у нього прогулів. Потім взяли це питання на особистий контроль. Раз, другий прийшли на тренування – а діти сидять, не плавають, бо тренера нема. Це неповага до дітей, до батьків, підрив іміджу закладу. Та й навіть у канікулярний період, коли в басейні спускають воду, а діти бажають та мають потребу тренуватися, то тренер проводить ці заняття на базі спортивного залу або ж спортмайданчика. Людина отримує заробітну плату, і навіть якщо немає дітей, тренер повинен вести методичну роботу, писати конспекти, складати плани роботи. Він же отримує гроші за це», – акцентував керівник спортивного закладу.

Разом із тим, він зазначив, що найближчим часом у басейні відбудеться планування груп. Тож, враховуючи те, що у спортивній школі працює 16 тренерів різних категорій, дефіциту кадрів через втрату «неслухняних» працівників не буде:

«Володимир Самчук має першу категорію, а у нас є тренери вищих категорій. Просто до Самчука потрапив справді класний, талановитий спортсмен. Та сама «золота рибка», яку ми цінуємо та підтримуємо. Але батьки йдуть за тренером. А пан Самчук прикривається цим спортсменом. Розповідає, що, мовляв, не ходив на роботу, бо тренував Максима на чемпіонат, а ми його у той час звільнили. Але для того й існує посада директора, щоб здійснювати контроль. У нас працює 16 тренерів. Який приклад будуть брати вони? Уже був випадок, коли мені в очі так і сказав один із працівників «то я теж не буду ходити на роботу, а ви мені платіть за це гроші». Розумієте, яка ланцюгова реакція?

Ми не йдемо на конфлікт, і навіть цю ситуацію могли б мирно залагодити, домовитись, обійтись попередженням та профілактичною бесідою. Але річ у тім, що Володимир вперто на контакт не йде. Через міцний тил у особі його батьків, у нього на голові «виросла корона». Всі кажуть, мовляв Самчук – хороший тренер. Але цей тренер за свою діяльність підготував всього лиш двох майстрів спорту. Цього ж самого Максима Ткачука він тренує менше двох років. Це не він його виростив з маленького, як любить спекулювати пан Самчук. Це дитина тренера Анатолія Тихоновича. І він це може підтвердити» – переконує Олександр Сологуб.
«Перед Чемпіонатом Світу з водних видів спорту в Будапешті ми телефонували до Києва, аби дізнатися, за якою схемою повинна відбуватися підготовка наших спортсменів до Чемпіонату. Але у столиці нас шокували. Сказали, що тренер Самчук не відпускає свого спортсмена готуватися разом з іншими до змагань світового рівня, й сам їхати відмовляється. У нього ж власні інтереси. А тим часом той же «Спортлайф» не відповідає олімпійським стандартам. Це звичайний басейн для купання. Одного разу мій учень у літній період пішов туди потренуватися, то розповів, що ледве не зламав ногу, бо той басейн не пристосований для професійного спорту. Спортсмен може травмуватися, а травма для спортсмена може стати кінцем кар’єри», – додав Володимир Озимко.

Натомість у самого тренера Володимира Самчука – абсолютно протилежний погляд на ситуацію. Він вважає, що його звільнили незаконно, а такий вчинок керівництва називає свавіллям.

Як розповів Главкому Володимир Самчук, у винагороду за блискучий сезон, він не отримав ані подяки, ані премії. Натомість у надвідповідальний період підготовки його спортсмена до чемпіонату світу, Володимира несподівано звільнили зі спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Луцької міської ради, в якій він пропрацював 18 років. Причому, на думку тренера, ситуація склалася абсурдна: наставника звільнили за «прогули», в той час, як він тренував свого підопічного до чемпіонату світу.
«Лідер моєї групи Максим Ткачук, який нещодавно встановив на дистанціях 100 і 200 метрів брасом два юніорських рекорди України на чемпіонаті країни на короткій воді в Запоріжжі – перший в історії нашого басейну, хто відібрався на чемпіонат світу, – каже пан Володимир. – Раніше лучани виступали на таких змаганнях, але вони на той момент вже багато років не тренувалися в Луцьку – жили в Києві чи деінде. А ось так, щоб спортсмен саме з цього басейну потрапив на чемпіонат світу – вперше в історії школи. Вже 20 серпня у Максима чемпіонат світу серед юніорів. Треба готуватися. Але влітку наш басейн спускають на профілактику».

Тому, як розповідає тренер, він написав заяву, з проханням проводити тренувальний процес з підготовки до чемпіонату світу в приватному клубі. Та додає, що диретор Олександр Сологуб погодився на це.

«Проходить тиждень, мені телефонують і кажуть: «Що ти собі дозволяєш, чому не ходиш на роботу? Ти маєш проводити тренування тут». Я питаю: «Як, води ж нема?». А мені на це відповіли, що я маю все одно відсиджувати свої години. Я почав туди ходити, тренування в залі ми проводили там. І на третій день, як я таким чином працював, мене покликав директор, сказав, що складено акти про мої прогули за той тиждень, коли ми тренувалися в іншому басейні, і мене звільняють. Хоча всі документи про це оформлено «заднім числом». І я ще й зарплату перед цим отримав, за той час, коли начебто «прогулював» – обурюється Володимир Самчук.

Тим часом цього року у басейні – найбільший за всю історію комунальної установи наплив учнів.
«Ми збільшили і кількість груп. Почали надавати послуги населенню з оздоровчого плавання. Ці послуги платні. Завдяки цьому ми змогли наповнити спеціальний фонд басейну на понад два мільйони гривень. Для порівняння, у попередні роки басейн заробляв за рік не більше 300 тисяч гривень. А це при тому, що ціна абонемента не збільшилась. Тобто, басейн став самоокупним. Через це міська рада почала нам довіряти ще більше, оскільки є видимий результат – контроль і фінансової, і трудової дисципліни.

Тепер у нас більше фінансових можливостей для купівлі форми, підтримки спортсменів, робимо ремонт басейну. Ми повністю оновили весь спортивний зал. Ми закупили спеціальні тренажери для тренування плавців на суші, бігову доріжку для кардіонавантажень. Окрім того ми закупили «плейбокси», м’ячі, шведські стінки тощо. Все, що необхідно для плавця, у нашому спортзалі є. Також за фінансової підтримки Луцької міської ради ми замінили теплові насоси у самому басейні. До 1 вересня ми плануємо на умовах співфінансування перекрити металопрофілем дах, який протікає. На це частину коштів також виділяють з міського бюджету, решта – за власний кошт, за ті гроші, які ми почали заробляти і, врешті-решт, вийшли в плюс", – розповідає про досягнення КЗ «СДЮСШОР» плавання Луцької міської ради його очільник Олександр Сологуб.
Окрім цього, у планах – до настання холодів по програмі НЕФКО утеплити фасади басейну, замінити вітражі та вікна на енергозберігаючі, відремонтувати стіни.

«Це дасть додаткову економію коштів. У перспективі ми хочемо встановити сонячні батареї на даху, й таким чином самостійно забезпечувати себе сонячною електроенергією, та ще й віддавати її місту», – ділиться планами на найближче майбутнє керівник.
Наразі питання про законність чи незаконність звільнення із посади тренера Володимира Самчука розглядають у Мінстерстві молоді та спорту України.

На чию сторону стане міністерство – покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Ігор Показати IP 19 Серпня 2019 21:10
Що це за кілометрове оправдання? Не переконливо...Як можн прогулювати і підготовити учасника чемпіонату світу?Та і звільнити за прогули не логічно, тренування ж проходили тільки в іншому місці....
Andrij до Ігор Показати IP 19 Серпня 2019 22:43
читать и понимать научитесь: тренировал в спортлайфе а в центральном бассейне- месте своей постоянной работ, в это время отсутствовал, но зарплату и там и там получал......
аматор до Andrij Показати IP 20 Серпня 2019 00:00
Работу выполнял?Да!Спортсменов тренировал?Да!Какая разница,в каком бассейне?Ну и про мизерную зарплату тренеров- в спортлайфе просто так платить не будут!Чиновники бассейна обнаглели до предела!
ще не зовсім свідоми Показати IP 19 Серпня 2019 21:36
Чорт ногу зламає.
Спортсмен Показати IP 19 Серпня 2019 21:47
Бачу гарні фото , а де зарас ці дійсно первокласні спортсмени Смаль Юля і Прокопчук Юрій ?
Вадік Показати IP 19 Серпня 2019 22:22
Хватить відбілювати владу і чиновників!
Сарапін Віталій Показати IP 19 Серпня 2019 22:32
При спілкуванні з директором басейну неодноразово просили його не звільняти з посади тренера Самчука! Соолгуб навіть слухати не захотів!!! Запропонував всім перейти до його групи або до групи старшого тренера Максимюка! На рахунок групи спеціалізованої підготовки... до складу входять 2 майстри спорту ( Ткачук, Дмитрієва 16 років) , кандидат в майстри спорту (Юзва 16 років), 3 першорозрядники ( Сарапін 14 років, Лисковець 16 років, Лебідь 12 років) та 1 другорозрядник (Аленін 13 років)! На даний час по віку та рейтингових очках які завойовані на Чемпіонатах України найрейтинговіша та найперспективніша в центральному басейні!!! Для чого було звільнено тренера та збираються розформувати групу??? Робіть самі висновки!!! No comment! Сором та Жах!!!
Анонім Показати IP 19 Серпня 2019 22:57
Все дуже зрозуміло.Дисципліна має бути на першому місці.
Сарапін Віталій Показати IP 19 Серпня 2019 23:10
Добрий вечір! Прочитав статтю у Волинських новинах щодо нашого тренера Володимира Самчука..... Брехуни!!!! Неодноразово стикався з брехунами при владі але щоб кандидат педагогічних наук так брехав і маніпулював інформацією то це вперше!!! Дякую Вам за підтримку петиції,- НАС вже 393! Але повинен все таки розставити всі крапки.... змушений.... буду далі боротися та вимагати поновити в правах нашого тренера! Далі читайте уважно, при спілкуванні з директором басейну неодноразово просили його не звільняти з посади тренера Самчука! Сологуб навіть слухати не захотів!!! Запропонував всім перейти до його групи або до групи старшого тренера Максимюка! На рахунок групи спеціалізованої підготовки Самчука Володимира то до складу входять 2 майстри спорту ( Ткачук, Дмитрієва 16 років) , кандидат в майстри спорту (Юзва 16 років), 3 першорозрядники ( Сарапін 14 років, Лисковець 16 років, Лебідь 12 років) та 1 другорозрядник (Аленін 13 років)! На даний час по віку та рейтингових очках які завойовані на Чемпіонатах України найрейтинговіша та найперспективніша в центральному басейні!!! Для чого було звільняти тренера та розформувати групу??? Робіть самі висновки!!! No comment))))) Разом Ми СИЛА!!!!
Мама Показати IP 19 Серпня 2019 23:23
А чого це оправдовується? Дякуємо що грамотно все роз'яснили. Тепер все зрозуміло. Тренер прикривається спортсменом замість того щоб визнати помилки та зробити висновки.
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2019 23:23
Таке довге виправдання. Одразу бачу статтю, висосану з пальця: 1. Батьки зробили звернення - про нього нічого. 2. Яке відношення має тренер до прибутків? Це маніпуляція 3. Репутація закладу постраждала і в цьому винна одна людина - директор
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2019 23:37
Знайдіть відео, як призначався салогуб, 2917 року. Вижити тренера з великої літери - це сама низька підлість. Завжди у авторитет них людей відраза до лізоблюдов. Сподіваємося, що суд, петиція, мінмолоді приберуть цю нечисть з басейна
В Б Показати IP 19 Серпня 2019 23:41
Сологуб діяв згідно чинного законодавства!!
Мама до В Б Показати IP 20 Серпня 2019 09:26
Коли ж той тренер став таким "великим"? Напевно тоді коли обманом забрав спортсмена. Його тренував Тихонович Анатолій, який і вивів його на результат. А взяти уже підготовленого спортсмена, розрядника і зрдити кругом кричати ЯЯЯЯЯЯ. Да супер тренер, нічого не скажеш)))
ОЛЕКСАНДР Показати IP 20 Серпня 2019 00:41
Нарешті цей "Трєнєр" отримав адекватну оцінку своєї роботи! Мій восьмирічний син чуть не втопився на перших тренуваннях, поки воно сиділо в смартфоні під час тренування групи. Дякувати якомусь хлопчику, який підштовхнув його до бортику.
А.А. Показати IP 20 Серпня 2019 00:42
А скільки дається відпустки батькові при народженні дитини?Ічи прогнилий колектив поздоровив колегу?Ні його краще звільнити.
Небайдужий до волинь Показати IP 20 Серпня 2019 06:57
Якось неоднозначно дуже виглядає, коли немає жодного інтерв'ю у Володимира Самчука
Спортсмен Показати IP 20 Серпня 2019 08:33
А чому федерація плавання мовчить? І не чутно начальника відділу фіз. виховання і спорту ОДА Дмитришина. Чи він як завжди.. ... ти суслика видишь? Нет...и я нет...но он есть....))))
Вікторія Онищук Показати IP 20 Серпня 2019 09:23
Озимко при коментуванні даної ситуації напочатку конфлікту говорив що Самчук раніше ніколи не запізнювався і не прогулював роботу. Типу що це перша ситуація виникла. Є відео, що підтверджує це, здається його знімали в міській раді. А тепер в статті зовсім інше говорить.
маня Показати IP 20 Серпня 2019 09:45
За погул можна попередити, винести догану. А не вдразу звільняти. А про відпустики,то все - відмазки . Щось тренер з директорм не поділили. А зараз хвалять басенйн і т. д. . Хоча навіть по цьому факту видно - яка там "мутна вода". А влада міста , я думаю, буде підтримувати директора , вони ж його тути поставити.
Вікторія Онищук Показати IP 20 Серпня 2019 11:00
Батьки завжди відчувають професіонал чи непрофесійна людина працює з їхніми дітьми. Батьків та підопічних тренера не можливо переконати статтею чи коментами, тому що вони самі відчувають фахового спеціалаліста. У Володимира Самчука колосальна підтримка батьків. Я їм бажаю щоб тренера повернули до роботи і він продовжив тренувати їхніх успішних дітей!
Мама до Вікторія Онищук Показати IP 20 Серпня 2019 11:48
Шановна, звичайно, що для дітей тренер це взірець. І невже ви думаєте що це тільки у Самчука так? В басейні багато тренерів і кожен з них для своїх вихованців взірець. Що ви робите з нього зірку. Схоже на піар тренера.
До мами Показати IP 20 Серпня 2019 12:27
Відразу кажу, що до школи не маю відношення. Але я теж мама, і знаю що батьки впрягатися за непрофесіонала-гуляку не будуть. + багато хто зі спортивної еліти дають цьому тренеру хорошу характеристику. Тому аргументи "інші тренери теж хороші", "школа зажила при Сологубові", "директор Самчук старший був такий собі директор" в цій ситуації не є аргументами, які виправдовують директора школи саме в цій ситуації.
Показати IP 20 Серпня 2019 13:23
кожного року басейн зливають на 2 місяці. а в Сортлайфі чого не зливають? пиляють гроші тому що!за що платити 2 місяці людям зарплату. якщо басейн не функціонує? як можна приривати роботу рентабельного заскладу?де це прописані регламентні роботи. де десяток підшипників і сальників міняють аж 2 місяці?
Оксана Семенюк до 1й Показати IP 20 Серпня 2019 14:30
Шановний,зливають тут,бо це державний басейн і місто платить за підігрів води.Всі басейни закриваються на літо,хоча б на місяць.В приватному все по-іншому!!!Просто тут виникла дурна ситуація,коли ніхто нікого не захотів зрозуміти і знайти компроміс.Так,Спорт Лайф не є басейном для заняття професійно спортом,але за відсутністю кращого,батьки і тренер обрали там тренування.Вважаю,що тренер,батьки і директор повинні прийти до діалогу заради майбутнього спортсменів!!
1й до Оксана Семенюк Показати IP 20 Серпня 2019 16:07
це комунальний заклад, який. зі слів діючого директора вийшов в "+", отже і літом його популярність серед відвідувачів мала би зберегтись. а те що аж на 2 місяці (а не 2 дні) зливають воду - то совковість! родумент! нонсенс в 21 столітті! саме через таке ставлення до спортсменів з Луцька, ми ніколи не могли лише на таланті конкурувати з спортсменами з міст, де ніколи не зливають воду у всіх басейнах одночасно! і 1/6 року плавці без води..... в мій час зливали в кінці травня і розпочинали роботу з опалювальним сезоном... і ми "плавали" на стадіонах і брусах з перекладинами... втрачаючи щороку по 4-5 місяців. Спортлайфа тоді не було... очільники міста ще тоді нас (плавців і наших тренерів) "кормила" обіцянками про побудову відкритого 50 метрового басейну, що міг би закрити питання підготовки літом (коли нема навчального процесу) як плавців, так і інших спортсменів. в який відвідування басейну відіграє важливу роль в підготовці
Y Показати IP 21 Серпня 2019 15:27
Черговий гадючник, де всі сичать і норовлять покусати одне одного. Гидко, що совдепія невикорінна. "Повинен вести методичну роботу" - та тьфу! на ту методичну роботу - непотрібні гори макулатури, як і скрізь, коли вже дійде що головне робота на РЕЗУЛЬТАТ, і якщо найкращий результат без методичної роботи і з іншим графіком, то так і має бути.
Вадим Березін Показати IP 21 Серпня 2019 22:56
Продивившись коментарі під статтею, розумію, що більшість людей не знають директора басейну особисто. Якщо ви вважаєте, що Олександр Сологуб звільнить людину через особисту неприязнь або конкуренцію, то ви глибоко помиляєтесь. Як людина, яка тренувалася під його керівництвом можу вас запевнити, що він професіонал своєї справи, за усі 12 років нашої спільної роботи, я не можу згадати ні одного тренування, яке було б проведено "для галочки". Олександр Валентинович завжди відносився і відноситься до своєї справи з душею і віддається на повну. У ті часи, коли кожен виступ на змаганнях або ж виїзд на підготовчі збори міг відбутися виключно за власний рахунок батьків спортсменів, він добивався фінансування від спорткомітету та юридичних осіб. Під його керівництвом, майстрами спорту та чемпіонами України стали не один десяток спортсменів. Плавання і басейн - справа його життя, я впевнений, що він робить усе можливе для того, щоб наш басейн став краще, щоб спортсмени могли достойно виступати на змаганнях, щоб вони мали можливість професійно займатися спортом, не хвилюючись про забезпечення умов для тренувань. Без підтримання відповідної дисципліни у басейні - неможливо досягнути системного покращення результатів школи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus