USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Навіть не має прав: на лучанина склали 15 протоколів за п’яне водіння

27 Квітня 2024 23:10
Його ловлять п’яним за кермом, штрафують, а він продовжує виїжджати напідпитку на дорогу. Хлопець навіть не має водійського посвідчення. Патрульні вже 15 разів складали на нього протоколи за п’яне кермування.

Одного разу горе-водія патрульні зупинили через непрацюючу фару ближнього світла. Як виявилося, він кермував напідпитку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Через кілька днів хлопець учергове сів п’яний за кермо. Після зупинки анонсував патрульним, що це не востаннє.

«Мене ще будуть оформляти. Я не кажу, що я правильно роблю», – зазначив він.

Чи не всі рази хлопець навіть не приходив на розгляд справ до суду. Нещодавно таки з’явився.

Так пояснював судді свої рекорди: «Я взагалі не отримував посвідчення водія… Так вийшло. В основному моя робота така. Я займаюся машинами, ремонтую».

«Постійно цю особу притягають по статті 130 (Кодексу України про адміністративні правопорушення; «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння», – ВН). Застосовую адміністративний арешт і оплатне вилучення транспортного засобу», – оголосив суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко.
Читати ще: Водій і патрульний побилися на волинській АЗС. Як і кого покарали?

Також юнаку присудили понад 80 тисяч гривень штрафу. І це ще не все.

«Він каже: «Так сталося». Висновків особа не робить. За двома фактами було направлено матеріали до районного управління поліції за невиконання рішення суду, тобто керування особою транспортним засобом, яка позбавлена права керування, але на підставі рішення суду. 15 діб арешту і там два місяці в загальному. Протягом тижня приходять ще три матеріали на вас. Я вже телефоную, кажу: шановні керівники, вживайте заходів, тому що будуть негативні наслідки. За тиждень я тричі отримую матеріали на вас. У вас буде час зробити висновки і над своїми діями добре подумати», – наголосив суддя Віталій Ковтуненко.

І навіть, якщо хлопець нарешті надумає закінчити автошколу й отримати посвідчення водія, то суддя на 10 років позбавляє його права керувати автівкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 28 Квітня 2024 00:23
На облік поставте його)
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2024 07:36
Типовий полішук - нагле, п'яне, бидловате але права качає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus