USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Погода – як у середині березня: на Волині оголосили жовтий рівень небезпеки через пориви вітру

17 Лютого 2022 18:39
На Волині оголосили штормове попередження через сильні пориви вітру.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла чергова синоптикиня Волинського обласного центру з гідрометеоролії Надія Голя.

З її слів, 18 та 19 лютого по області та в Луцьку очікуються пориви південно-західного вітру. У зв’язку із цим оголосили жовтий рівень небезпеки.

Згідно із прогнозом, у п’ятницю, 18 лютого, на Волині буде хмарно з проясненнями. Вночі невеликий, місцями помірний дощ з мокрим снігом. Вдень – подекуди дощитиме. У нічну пору доби та зранку – місцями ожеледиця. Вітер західний 7-12 метрів за секунду із поривами 15-20 метрів за секунду.

Температура по області вночі від -2 до +3 за Цельсієм, вдень 2-7 градусів вище нуля.

У Луцьку вночі стовпчик термометра покаже від 0 до +2 градусів, вдень - 5-7 градусів тепла.

У суботу, 19 лютого, буде хмарно з проясненнями. Вночі – невеликий дощ з мокрим снігом. Вдень – місцями невеликий дощ. Вночі та зранку на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 метрів за секунду, з поривами 15-20 метрів за секунду. Температура вночі від -2 до +3 градусів за Цельсієм. Вдень повітря прогріється до 3-8 градусів з позначкою «плюс».

У неділю, 20 лютого, на Волині прогнозують мінливу хмарність. Вночі без опадів, вдень – місцями невеликий дощ. Вітер південно-західний 7-12 метрів за секунду, вдень місцями пориви 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі становитиме від -1 до +4 градусів за Цельсієм, вдень коливатиметься від 3 до 8 градусів вище нуля.

«З п’ятниці по суботу включно на території області буде погода циклонічного характеру – вітряна і з атмосферними фронтами. У неділю вітер дещо стихне. Зміниться і його напрямок. Циклон до нас надходить з північного заходу і поступово прямує на схід. З ним пов’язані ті самі фронти, які є причиною градієнтних вітрів», – зазначила Надія Голя.

Синоптикиня додала, що до кінця тижня погода на Волині відповідатиме показникам, звичним для середини березня.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus