USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Показали, як облаштовують центр вакцинації від COVID-19 у Луцьку

11 Червня 2021 19:09
У спортивному комплексі за адресою проспект Президента Грушевського, 2Б, де 12 та 13 червня працюватиме перший центр вакцинації підготували два кабінети. Передбачили окремі холи для тих, хто чекатиме на щеплення, та тих, кому введуть вакцину.

Про це розповів Суспільному директор спорткомплексу Юрій Гайволя.

«Перед вакцинацією людей, які попередньо зареєструвались в електронній черзі на щеплення, буде оглядати лікар в окремому, облаштованому кабінеті. Сама вакцинація відбуватиметься у великій аудиторії спорткомплексу», – розповідає Юрій Гайволя.

У холі облаштують окремо розставлені стільці. Тут люди перебуватимуть пів години після вакцинації, а медики стежитимуть за їхнім самопочуттям. В пункт вакцинації вже привезли холодильник та кулери з водою.

В центрі будуть працювати 4 бригади медиків, які пройшли спеціальне навчання. Чергуватимуть по дві бригади щодня, розповів начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін. «Якщо людина виявить бажання і немає ніяких записів у сімейного лікаря та у додатках, вона має змогу провакцинуватися. Тільки наші реєстратори відповідно це оформлять», – каже він. Для цього треба взяти документи, які підтверджують особу.

Щепитимуть вакциною CoronoVac. «Цю вакцину вибрали тому, що вона не потребує особливого замороження, як є у Pfizer при −40,-50 градусів. Для цієї вакцини потрібний звичайний холодильний режим», – каже Володимир Лотвін.

Вакцинальний центр працюватиме з 10:00 до 16:00 12 та 13 червня. Начальник міського управління охорони здоров’я каже: очікують, що на вакцинацію прийде орієнтовно 300 волинян.

В міській раді повідомили: тим хто не зареєструвався завчасно, але бажає отримати щеплення, потрібно мати із собою паспорт та ідентифікаційний код. Пріоритет у вакцинації надаватимуть літнім людям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus