USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У вихідні на Волині працюватимуть центри вакцинації

24 Червня 2021 16:43
Про це повідомила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук. Вона акцентувала, що незважаючи на те, що захворюваність на COVID-19 в Україні суттєво знизилася, розслаблятися поки зарано. Адже вже підтверджено, що в державу потрапив небезпечний індійський штам «Дельта».

З її слів, уберегтися від захворювання можна тільки шляхом вакцинації.

«На сьогодні на Волині вже перехворіло 62076 жителів. Наразі на стаціонарному лікуванні перебуває 109 пацієнтів, із них 5 – на ШВЛ, 18 – у відділеннях реанімації, – повідомила Людмила Тимощук. – Прошу всіх визначитися з вакцинацією, записуватися в «Дії» або у сімейних лікарів».

Вона нагадала, що вакцинація в Україні є безплатною та добровільною. Щепитися можуть всі громадяни, яким виповнилося 18 років.

«Ми вийшли на четвертий етап вакцинації. Тобто щеплюються всі охочі від 60 років, а також молодшого віку, які мають хронічні захворювання, ті, хто працює в критичних сферах – медики, працівники інфраструктури, священники, громадські діячі, чиновники, освітяни, службовці, які спілкуються з великою кількістю людей», – нагадала посадовиця.

Наразі на Волині щеплюють трьома видами вакцин: AstraZeneca італійського виробництва (вона призначена для тих, кому проводять ревакцинацію), CoronaVac китайського виробництва та Pfizer.

«Відповідно до розпорядження міністра охорони здоров’я, люди, які отримали дві дози вакцини, у приміщеннях можуть перебувати без маски, – додала Людмила Тимощук. – Тож закликаю всіх до вакцинації. Крім того, від 1 липня усі, хто отримав дві дози щеплення, зможуть вільно пересуватися країнами Євросоюзу, зокрема Польщею, і не сидіти на карантині».

З її слів, в області створено 78 пунктів вакцинації.

У вихідні центри вакцинації знову працюватимуть у Луцьку в спорткомплексі ВНУ (просп. Грушевського, 2б), а також у Ковелі (вул. Театральна, 16), Володимирі-Волинському на базі міськради (вул. Данила Галицького, 5) та в Нововолинську на базі АЗПСМ №3 (просп. Дружби, 3).

Оксана ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 24 Червня 2021 19:04
для простих смертних Pfizer є?
Регина. Показати IP 25 Червня 2021 06:47
Хоч би написали ,якою вакциною щеплюють, Хто проводить щеплення.Та,чи вносять вiдомостi про щеплення в базу данных вакцинованих.
ABC до Регина. Показати IP 25 Червня 2021 17:28
Вносять. Вакцина - CoronaVac (Китай).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus