USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Поляки підтвердили факти контрабанди на Волині за «схемою Кривіцького», – журналіст

10 Вересня 2018 12:21
Польська сторона підтвердила прокуратурі, що буси, які українські митники оформляли як «пусті», з Польщі виїжджали набиті товарами. Організував цю схему, зі слів тих же митників, екс-очільник Волинської митниці ДФС а нині – перший заступник голови фіскальної служби Віктор Кривіцький.

Про це у Фейсбуці повідомив журналіст 1+1 Євген Плінський.

«Над керівником «всія митниці України» Віктором Кривіцьким, згущуються хмари і ось-ось по його світлій вінницькій голові шарахне блискавка. Пам'ятаєте історію одкровень волинського митника Петра Євтушка про те, що Кривіцьким особисто організована схема контрабанди товарів через «Устилуг»? Євтушок заявляв, що Кривіцький з січня 2018 після вступу в силу закону, який обмежує ввезення товарів для себе «24/72», придумав пропускати повні буси під виглядом порожніх, знімаючи з них контрабандну «мзду» у розмірі 200-300 $ з кожного.

Для цього на постах у митників, були заготовлені фото порожніх бусів, які вони підкладали в базу при проходженні кордону.

Фото повних бусів начальники змін кидали в спеціальну групу в Telegram. В цій Кривіцький звіряв зданий йому «кеш» з кількістю бусів.

Євтушок тоді надав скріншоти цих повідомлень, але Кривіцький тоді все заперечував, назвавши це фейком.
Проте поляки прислали відповідь прокуратурі, підтвердивши, що всі буси, які по нашій базі люди Кривіцького проводили як порожні, у польській базі проходять як повні. Тобто факт корупції і організації Кривіцьким організованої злочинної групи – підтверджений», – повідомляє журналіст.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, аби припинити канал контрабанди голова Волиньради Ігор Палиця звернувся до Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Вєслава Мазура з пропозицією забезпечити спільний доступ до польських митних баз, аби мати достовірну інформацію щодо товарів, які ввозять в Україну. Також планували створити спільну групу фахівців із представників обох держав, що займатиметься подоланням корупційних схем. Проте ніякої співпраці в цьому напрямку польська сторона так і не ініціювала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 10 Вересня 2018 13:26
Вау.....
саша Показати IP 10 Вересня 2018 16:08
я щось не зрозумів!? одні шахраї заложують інших? як піде так далі то вони всі один одного пересадять :)
! Показати IP 10 Вересня 2018 16:40
По його світлій голові блискавка може і шарахнула, але від голови відскочила і шарахнула по голові Євтушка !
Іван Показати IP 10 Вересня 2018 17:42
Це поляки так пдв відбивали причому тут Крівіцкий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus