USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Поліське літо з фольклором»: у Луцьку зберуться представники 4 континентів

14 Серпня 2018 12:56
Колективи з Азії, Африки, Америки та Європи, етнодискотека та майстер-класи: окрасою останніх серпневих днів у Луцьку стане 15-ий міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Про це йшлося під час прес-конференції щодо проведення XV Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» 14 серпня.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що фестиваль, що проводиться з 1994 року, відбудеться вже в п'ятнадцяте. Фестиваль, з його слів, є родзинкою міста, унікальним та дуже цікавим глядачам. Він дає можливість представити місто за межами України, формує престиж міста, є одним з найважливіших за часів незалежності в історії міста. Принциповою позицією міськради було те, що фестиваль повинен відбутися на не менш потужному рівні, ніж у минулі роки, отже депутати міськради виділили на його проведення 550 тисяч гривень.

Постійним партнером «Поліського літа з фольклором» є Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який виділив цьогоріч 255 тисяч гривень. Радник голови правління Фонду Ігор Поліщук нагадав, що Фонд Ігоря Палиці підтримував фестиваль і у 2016 році, виділивши 214 тисяч гривень. Він переконаний, що фестиваль стане справжньою окрасою останніх серпневих днів і зробить їх незабутніми та цікавими для лучан та гостей міста.
Директор фестивалю Юрій Войнаровський подякував за підтримку міськраді та Фонду Ігоря Палиці та висловив надію на подальшу співпрацю. Фестиваль триватиме 22-25 серпня у Луцьку, до нього долучилися колективи з шести іноземних країн, які представляють чотири континенти. Так, Азію презентуватиме колектив з Індії, Африку – колектив з Єгипту, Північну Америку – колектив з Мексики, Європу – колективи з Литви та Італії.

Учасники з Мексики прибудуть вже 20 серпня, раніше прилетять також учасники колективу з Єгипту, тож ще до офіційного почату фестивалю можна буде організувати їхні виступи у луцьких закладах.

Україну презентуватиме, зокрема, колектив «Черемшина» з Чернівецької області. Саме у цьому колективі колись працював славетний Василь Зінкевич. Виступатимуть також представники Камінь-Каширського, Ківерцівського та Любешівського районів, загалом 10 колективів виступлять за підтримки Фонду Ігоря Палиці. Також виступатимуть колективи з Луцька.

На День незалежності ввечері відбудеться етнодискотека: представники різних країн привезуть музику для дискотечних танців, популярну в їхній країні. Це поєднуватиметься з модними українськими танцями.
Офіційне фотографування колективів організують на Театральному майдані. На спільному фото будуть три сотні учасників фестивалю. Це відбуватиметься біля Фотостенду Героїв, тож інформацію про тих, хто на ньому зображений, оголошуватимуть іноземними мовами для усіх гостей фестивалю. До фотостенду покладатимуть квіти представники всіх колективів і фотографування відбудеться під загальний вигук «Слава Україні – Героям слава». Це буде моральною подякою тим, хто загинув на Майдані та в АТО.

Заступник директора департаменту культури Андрій Ломага розповів, що 22 серпня о 15 годині відбуватиметься загальне фотографування учасників на Театральному майдані, після чого вони візьмуть участь у святковому богослужінні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, згодом хода учасників фестивалю вирушить до Луцького замку, де відбудеться офіційне відкриття. Наступного дня, 23 серпня, відбудеться майстер-клас «Танцюємо разом» з вивчення національних танців Індії. Туреччини, Литви та України о 16 годині на Театральному майдані. Після цього відбудеться концерт «Під прапором України» - виступатимуть колективи зі згаданих країн.

24 серпня презентація мистецьких колективів з України, Мексики, Єгипту та Італії відбуватиметься на вулиці Лесі Українки, а о 18 годині ці колективи виступлять на Театральному майдані.

Після концерту, о 21 годині, відбудеться міжнародна дискотека «ЕтноДанс». У суботу, 25 серпня, о 17 годині на театральному майдані буде фестивальна мозаїка за участю зарубіжних та українських колективів, після якої о 18 годині святкова хода учасників фестивалю пройде до стадіону «Авангард», де о 19 годині стартує урочисте закриття фестивалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus