USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Політ Бойка і Медведчука до Москви: Кабмін заборонив чартерні рейси між Україною та Росією

3 Квітня 2019 14:21
Кабінет міністрів України встановив заборону на здійснення нерегулярних польотів між Україною і Росією, за винятком рейсів, які необхідні для забезпечення місії ООН, Червоного хреста та Організації з безпеки співробітництва в Європі.

Відповідну постанову схвалено на засіданні уряду, пише УНІАН.

«Ми зробили аналіз перельоту пана Бойка до країни-агресора. Він скористався лазівкою в нашому законодавстві, отримав добро від ФСБ Росії, і прямим перельотом Київ-Москва потрапив на переговори з прем’єр-міністром країни-агресора. Тому, ми пропонуємо постанову про внесення змін до положення про використання повітряного простору України», – заявив на засіданні уряду міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, постанову подано на розгляд з метою захисту державної безпеки шляхом усунення лазівок для нерегулярного авіасполучення між Україною та країною-агресором.

«Проектом акта пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних польотів між Україною та країною-агресором, за винятком рейсів, які необхідні для забезпечення місії ООН, Червоного хреста та Організації з безпеки співробітництва в Європі», – сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що кандидат на пост президента Юрій Бойко зміг законно полетіти прямим рейсом до Москви.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:«МОСКВА – КИЇВ»: СПЕЦБОРТ ДЛЯ МЕДВЕДЧУКА. РОЗСЛІДУВАННЯ

«Раніше РНБО прийняло рішення про застосування обмежувальних заходів до ряду російських авіакомпаній. Водночас, заборона не поширювалася на нерегулярні рейси між Україною та Росією, які здійснюються літаками, які не зареєстровані в Росії», – зазначив Аваков.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав підтримати постанову і засудив поїздку Бойка і Медведчука до Москви.

«Підтримаємо проект постанови. Поки Росія не повернеться до цивілізованого стану, такі обмеження будуть діяти », – заявив він.

«Ніхто не має право принижувати країну. Навіть коли мова йде про політиків, які можуть мати іншу ідеологію. Це ж наша країна, наш будинок. На нас напали. На жаль, наші сусіди перетворили себе в наших ворогів. На жаль, більше 13 тис. українців загинуло. Більше 30 тис. поранених. І використовувати приниження заради 13% рейтингу – нечесно щодо країни », – додав прем’єр.

«Це моя позиція. Ми можемо вводити будь-які обмеження, але важко вводити обмеження на втрату совісті», – підкреслив Гройсман.

Як повідомлялось раніше, 22 березня в резиденції російського прем’єра в Підмосков’ї прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і голова «Газпрому» Олексій Міллер зустрілися з Бойком і Медведчуком. Було заявлено, що на зустрічі обговорювалися питання взаємодії в газовій сфері. Бойко зазначив, що готовий запропонувати Росії варіанти продовження транзитного газового контракту, оскільки чинна влада України «не проявляє активності» в вирішенні цього питання.

Президент Петро Порошенко засудив візит до Москви Бойка і Медведчука.

27 березня Кабінет міністрів України доручив з’ясувати ситуацію щодо порушення порядку перетину кордону кандидатом на пост президента Юрієм Бойко і головою політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктором Медведчуком під час поїздки до Москви 22 березня.

Через політ Бойка та Медведчука до Москви відкрили кримінальну справу проти співробітників Державної прикордонної та Державної авіаційної служб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 3 Квітня 2019 18:25
для цікавості - а бізнеси громадян України в Росії або російських громадян в Україні - колись заборонять??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus