USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поліція затримала кандидата в президенти Грузії, який роздавав «косяки» на фестивалі

20 Жовтня 2018 22:21
Поліція Грузії затримала кандидата в президенти Зураба Джапарідзе за те, що той роздавав самокрутки з канабісом.

Про це повідомляє theБабель з посиланням на Інтерфакс.

Інцидент стався у Тбілісі в парку «Дедаена» («Рідної мови»), де проходив Фестиваль легалізації конопель. Захід організувала опозиційна партія Джапарідзе «Новий політичний центр — Гірчі», яка активно виступає за те, щоб зняти будь-які обмеження на куріння марихуани в Грузії.

Під час події лідер партії дістав з кишені три самокрутки, в яких, за його словами, були коноплі, і намагався роздати їх людям. При цьому він заявив, що його дії протизаконні і він чекає на реакцію правозахисників.

Поліція відреагувала швидко і затримала кандидата в президенти, а також 10 чоловік разом з ним. Джапарідзе посадили в патрульну машину і відвезли до відділку. Організатори фестивалю легалайзу пізніше повідомили про ще двох затриманих, які були на фестивалі в костюмах змія і ведмедика. Імовірно, це були члени партії «Гірчі» Яго Хвічія і Вахо Мегрелішвілі. Їх доставили у відділення для обшуку.

Грузія онлайн повідомила, що партія Джапарідзе задумала провести захід, присвячений легалізації марихуани, щоб передбачити рішення про повне зняття всіх заборон на культивування, продаж і вживання канабісу. Ще 19 жовтня МВС Грузії попереджало членів «Гірчі», що поліція буде вживати заходів у разі порушення законодавства.

Влітку Колегія у справах Конституційного суду задовольнила спільний позов депутатів опозиційної партії «Гірчі» і визнала неконституційним покарання за вживання марихуани без рецепта лікаря — тобто скасувала адміністративний штраф за вживання канабісу.

У вересні цього року Міністр фінансів Грузії Іване Мачаваріані заявив, що вирощування медичного канабісу та його експорт принесе країні великі доходи, а також допоможе перемогти бідність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus