USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Польща, Чехія, Німеччина: у закордонних пунктах ДП «Документ» скасували живу чергу

15 Квітня 2024 15:39
Закордонні підрозділи ДП Документ у Німеччині (Мюнхен, Берлін, Кельн), Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Ґданськ), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Чехії (Прага), Словаччині (Братислава), Італії (Мілан) та Туреччині (Стамбул) з понеділка, 15 квітня, запроваджують прийом громадян на оформлення документів за попереднім записом до електронної черги.

Отримання послуг у порядку живої черги буде неможливим. Про це повідомила пресслужба ДП «Документ».

Повідомляється, що додатково збільшено кількість талонів попереднього запису, а також посилено засоби верифікації користувачів.

Читати ще: Вилучення автівок, покарання ухилянтів та повістки по-новому: що змінює закон про мобілізацію

Зазначається також, що запис до електронної черги безкоштовний і здійснюється на офіційному веб-сайті ДП «Документ».

Як інформували ЗМІ, у країнах, де знайшли собі притулок багато українців, вже кілька днів велетенські черги до паспортних столів.
Це пов’язано з тим, що Верховна Рада 11 квітня ухвалила в цілому резонансний оновлений закон про мобілізацію. У ньому, зокрема, передбачено обмеження надання консульських послуг військовозобов’язаними українським чоловікам за кордоном. У такому праві відмовлятимуть чоловікам, які не оновили своїх військово-облікових даних у ТЦК. Отож, доки новий закон не набрав чинності, чоловіки за кордоном кинулись до паспортних столів, щоб оновити документи.

Адже із набранням чинності цим законом військовозобов’язані українці за кордоном не зможуть отримати жодної консульської послуги, доки вони не оновлять своїх військово-облікових даних. А це означає, що вони не зможуть отримати жодного нового документу і відтак будуть змушені перейти за кордоном на нелегальне становище. Отже, чоловіки не матимуть права на виплати біженцям та легальне працевлаштування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Закордон Показати IP 15 Квітня 2024 18:22
На нелегальне становище? Та не смішіть, всі сфотографовані, всі здавали відбитки пальців, у всіх копіювали закордонний паспорт тобто всі ідентифіковані. Якщо буде відмова у видачі українського паспорту, то є інші механізми перебувати легально. P.S. і ще одне: величезна кількість українців за кордоном вже працює і не потребує ніяких виплат, оскільки цілком себе забезпечує і платить податки в країні перебування!
Микола Показати IP 18 Квітня 2024 08:22
Цікаво чи присутні корупційні схеми при такіх чергах. Пахне великіми грошима.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus