USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Польща офіційно підтвердила початок дії «чорного списку»

18 Листопада 2017 22:29
Польська влада офіційно заявили про початок дії так званого «чорного списку» для українців, підтвердивши заборону на в'їзд до країни секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету.

Інформацію підтвердив глава прес-служби польського МЗС Артур Ломпарт, повідомляє Європейська правда, посилаючись на TVN 24.

У польському МЗС відзначили, що це рішення пов'язане із забороною на проведення пошуків і ексгумації польських жертв війни та конфліктів на території України.

«Пропаганда злочинних ідеологій, зокрема нацизму, в Польщі заборонена», - прокоментував рішення Ломпарт.

Прес-секретар Бещадського відділу прикордонної служби Польщі Ельжбьета Пікор пояснила, що Шеремет не відповідав вимогам, які дозволяють в'їхати у країну.

«Його дані фігурували в базі осіб, небажаних на території нашої країни, тому його не пустили», - сказала вона.

Нагадаємо, польські прикордонники в суботу не пустили до країни Святослава Шеремета. Святославу Шереметі повідомили, що в'їзд у Польщу і Шенгенську зону йому заборонено на рік.

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ України викликало польського посла Яна Пєкло з цього приводу.


Нещодавно міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни. Після цього польські ЗМІ повідомили про заборону в’їзду до країни голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу. У «чорному списку» українців польські ЗМІ також називали прізвище Шеремети. Однак до тепер офіційно не було відомо, кого з українців Польща вирішила оголосити персонами нон грата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Листопада 2017 22:56
Першого у список вятровича
Цікаво Показати IP 18 Листопада 2017 23:13
А буде повідомлено куди ту бетсу посол пошле, часом не до Пєкла?
Анонім до Цікаво Показати IP 19 Листопада 2017 18:06
послу можуть показати на двері
тень пилсудского Показати IP 19 Листопада 2017 11:41
а ви кажете,що не потрібно було починати літню кампанію у 1943, потрібно, ох як потрібно і бажано продовжити її в 2017 і далі.........
скептик Показати IP 19 Листопада 2017 18:07
і де список польських неофашистів ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus